Sarah Jessica Parker kaže da je bilo teško 'ne osuđivati' Carrie Bradshaw

Svaki glumac sanja o tome da odigra ulogu koja će postati ikona — ali uz takav uspeh dolazi i pretpostavka da ne postoji razlika između glumca i uloge koju igra. Sarah Jessica Parker ovo veoma dobro zna, jer je glumila Carrie Bradshaw u šest sezona čuvene serije Sex and the City kao i u dva filma koja su usledila.

Uz drugih pet kreativaca (uključujući Pat McGrath i Blythe Danner), Parkerova je upitana da prokomentariše transformaciju za WSJ Magazine; i pružila je neverovatan uvid u proces transformacije u Carrie na setu serije. Iako je učinila da to izgleda tako lako, Parkerova kaže da je uloga Carrie bila svakodnevni izazov. "Volim proces transformacije u nekoga drugog, ali rad koji to zahteva, kako biste bili ubedljivi, i dalje je veliki izazov," kaže ona. "Svaki projekat je nov i zastrašujuć."

Kada je prihvatila ulogu u Sex and the City seriji, kaže da je morala da uskoči u (veoma fensi) cipele svoje sušte suprotnosti. "Ljudi verovatno ne shvataju da je Carrie Bradshaw potpuno drugačija od osobe kakva sam bila, i kakva sam i dalje," kaže Sarah. "Mislim da ponekad, zato što ličimo i živimo u istom gradu i krećemo se po istim mestima, da je delovalo kao da je to za mene igra u pesku, a zapravo je bio potreban svakodnevni rad kako bih bila ona, kako bih je razumela, kako je ne bih osuđivala."

Iako se Parkerova i dalje često oblači poput Carrie, kroz karijeru je ostala pri tome da ni malo ne liči na svoju ulogu. Čak je radila i "which character are you" onlajn kviz, i nije ispala Carrie. Jedina sličnost koju njih dve imaju je garderober pun sjajne odeće.

Foto via harpersbazaar.com

Pročitajte još

Pročitaj još