Uskoro očekujte: biografski film o Amy Winehouse

Glasine da će početi snimanje biografskog filma o poznatoj preminuloj pevačici Amy Winehouse odavno postoje, a nedavno su i zvanično potvrđene.

Od 2011. do današnjeg dana nije bilo reči o ovakvom filmu, da bi ove godine porodica preminule pevačice zvanično potpisala ugovor o adaptiranju njene priče na filmsko platno. Majka pevačice Lily Allen i Alfia Allena, Alison Owen, iz Monumental Pictures kompanije će se udružiti sa Debrom Hayward radi kreiranja filma, dok će pisac mjuzikla Kinky Boots, Geoff Deane, biti zadužen za adaptiranje najbitnijih trenutaka iz života pevačice. Amyna porodica će se takođe pronaći u ulozi izvršnih producenata, dok će se zarada od filma donirati Amy Winehouse fondaciji koja pomaže mladim osobama koje imaju bolest zavisnosti. Otac pevačice je otkrio da su u prošlosti imali mnogo ponuda za snimanje filma, ali da nije hteo ni jednu da prihvati jer je smatrao da još uvek nije vreme za tako nešto.

“Sada osećamo da možemo slaviti Amyn neobičan život i talenat”, rekao je otac pevačice u izjavi za medije. “I kroz Amy Winehouse fondaciju znamo pravu priču njene bolesti, pa možemo pomoći mnogim ljudima koji se sa istom bore.”

Snimanje filma se očekuje 2019. godine, pa uskoro možemo očekivati vest o glumcima koji će glumiti u njemu. Sada je jedino poznato da Amy neće sigurno glumiti Lady Gaga, jer je porodica u potrazi za nepoznatom, mladom osobom iz Londona, koja se može poistovetiti sa pozadinom iz koje pevačica dolazi. “Ono što mi želimo je neko ko će predstaviti Amy onako kakva je ona zaista bila. Zabavna, brilijantna, šarmantna i istovremeno užasna osoba”, rekao je Mitch, otac pevačice.

V.R.

Pročitajte još

Pročitaj još