Zašto Carrie i Mr.Big nije trebalo da završe zajedno

Koliko god da su scenaristi serije Sex and the City pokušavali da budu realistični, što je prema tvrdnjama Cynthie Nixon veoma realistično, ipak nisu uspeli da izbegnu bajkoviti završetak. Kao što svi znamo, uprkos svih znakovima da je Mr. Big emotivno nedostupan čovek sa fobijom od vezivanja (dok je Aidan najslađi, najsavršeniji momak ikad), Carrie Bradshaw na kraju nekako ipak završava sa John James Prestonom na kraju ove hit HBO serije - što je za sve gledaoce bio slatko-gorak ako ne i frustrirajući završetak.  

 

Nezavisna mlada žena za čijim smo garderoberom sve žudele i sa čijim smo se mukama sve poistovećivale, na kraju napušta svoj samački život, ignoriše sva upozorenja, i vraća se čoveku koji je bio izvor beskrajne patnje tokom većeg dela dekade. I pored toga, trebalo bi da se radujemo njenom upitnom izboru i verujemo da će ta veza uspeti jer, znate već, živeli su srećno do kraja života?

Ako vas je ovaj prelaz na teritoriju romantičnih komedija ostavio sumnjičavim i nezadovoljnim, niste jedini. Kreator serije Sex and the City, Darren Star takođe nije bio zadovoljan ishodom veze Carrie i Zverke. 

"Nisam se mešao u poslednje epizode," rekao je Star u novom Kindle Singles intervjuu. "Ako ohrabrujete ljude da pišu i režiraju vašu seriju, u nekom trenutku, morate ih pustiti da prate svoju viziju." 

"Ali mislim da je na kraju serija izdala svoju suštinu, a suština je da žene ne nalaze ultimativnu sreću u braku," objasnio je on. "Ne da ne mogu. Ali serija je od početka bila izvan šablona romantičnih komedija. To je ono što je toliko privuklo žene. Na kraju, pretvorila se u konvencionalnu romantičnu komediju… Ali ako niste tu da pišete svaku epizodu, nećete dobiti kraj kakav želite."

Ako je ovo njegovo mišljenje o završetku serije, možemo samo da zamislimo šta bi imao da kaže o filmovima…

Foto via harpersbazaar.com

Pročitajte još

Pročitaj još