Domaći umetnici OSVAJAJU Pariz

Fotografija ima moć. Svako ko uzme kameru u svoje ruke dobija novu ulogu - on zamrzava vreme na sekund. Baš kao što su arheolozi nudili hipoteze o davnim civilizacijama na osnovu crteža u pećinama, moderni istoričari će imati bazu za neka buduća pedviđanja o današnjem vremenu zbog fotografija koje izrađujemo.

Sve ovo na umu je imala mlada umetnica iz Beograda, Marija Miljković, koja je na osnovu svoje želje da istražuje grad, stvorila fotografiju primećenu od strane francuskih umetnika i na kraju - izloženu u jednom od najvećih svetskih muzeja, Luvru!

Prošlog meseca je u Luvru startovala velika izložba pod imenom City and Beyond Collection sa idejom da promoviše mlade umetnike i gradove iz kojih dolaze, a Marija je na najlepši mogući način predstavila Beograd i Srbiju. Kako tehnologija povezuje ceo svet, ovakav akt kreativnosti i univerzalnog jezika čine bitan osnov za komunikaciju. Marijina fotografija prikazana na ovoj izložbi će umnogome doprineti ovom interkulturalnom dijalogu.

Prelistajte katalog izložbe City and Beyond OVDE.

Marija Miljković je rođena 1986. godine u Beogradu, nakon završene Visoke škole likovnih i primenjenih umetnosti, radi u popularnom brending stiudiju April Studio.

 
Pročitajte još

Pročitaj još