Kako je haljina Lady Gage završila na aukciji

Bledo ljubičasta Valentino haljina u kojoj se pevačica Lady Gaga pojavila na ceremoniji Zlatnog globusa 2019, uskoro može biti vaša.

Haljina je bila referenca na heroinu Judy Garland iz filma "A Star vas Born" 1954. godine, a upravo je Gaga dobila nagradu za najbolju pesmu "Shallow".

Međutim, haljina će završiti na aukciji zahvaljujući sluškinji iz hotela Beverly Hilton. Nakon čišćenja pronašla je ljubičastu haljinu u sobi i odnela u Lost & Found. Nekoliko meseci je haljina čekala svog vlasnika, ali na kraju je vraćena u hotel. Potom je Sarah odlučila da je stavi na aukciju kompanije Nate D. Saunders, priloživši belešku:     

„Zdravo, ja se zovem Sarah. Ja sam sluškinja u Beverly Hilton hotelu. Uvek radim za vreme Zlatnog globusa u januaru svake godine u poslednje 24 godine. Glumica Lady Gaga ostavila je haljinu koju je nosila na dan dodele nagrada. Odnela sam haljinu u Lost & Found 8. januara 2019. godine. Nakon isteka zakonskog roka za prikupljanje izgubljenih predmeta, službenici servisa su mi vratili haljinu i danas je želim prodati na aukciji.“

Početna cena haljine je 8000 dolara. Takođe se saznalo da su ranije zaposleni u italijanskoj modnoj kući Valentino prijavili ukradenu haljinu policiji Beverli Hills-a, jer brend nije pevačici poklonio haljinu, već ju je dao samo na jedno veče. Ali, službenici za zaštitu zakona odbili su istragu zbog nedostatka dokaza za korupciju.

M.L.

foto:Vogue

 

 

Pročitajte još

Pročitaj još