Harper's Bazaar Srbija

Posetite jedinstvenu izložbu Veliki format u ARTE galeriji

Na izložbi Veliki format, četvrtoj u okviru projekta Kolekcionar kao kustos i selektor, prikazana su dela monumentalnih dimenzija iz privatnih kolekcija.

Izložba traje do petka, 3. juna, u četiri izlagačka prostora ARTE galerije u Beogradu (Andrićev venac 4, Andrićev venac 12, Kralja Milana 3 i Svetogorska 29).

Ova izložba predstavlja jedinstvenu priliku da javnost upozna dela koja se nalaze u privatnim kolekcijama.

Izložena su remek-dela najreprezentativnijih predstavnika jugoslovenske i srpske savremene i moderne umetnosti, poput Dada Đurića, Vladimira Veličkovića, Milana Konjovića, Petra Lubarde, Lazara Vozarevića, Mire Brtke, Ljube Popovića, Miće Popovića, Petra Omčikusa, Damnjana, Bore Iljovskog, Mrđana Bajića i Dušana Džamonje. Dela su nastajala od 50-ih godina XX veka do danas.

Povodom izložbe izdat je bogato ilustrovani katalog, sa više od 200 reprodukovanih dela, i tekstom koji opisuje istorijat velikog formata na našim prostorima i šire, i privatnih kolekcija koje ga baštine. Kada je projekat  Kolekcionar kao kustos i selektor prvi put realizovan, uključivao je radove iz petnaestak kolekcija; sada, skoro deceniju i po kasnije, katalogom je obuhvaćeno više od četrdeset kolekcija.   

Izložbu Veliki format možete posetiti sve do petka, 3. juna, u periodu od 10 do 20 časova.

Foto: Promo

Najnovije