Unutar “Figures od Speech” izložbe Virgila Abloha

Kreativni rad dizajnera u poslednjih 20 godina na jednom mestu.

Pre zvaničnog otvaranja izložbe Virgila Abloha u Muzeju savremene umetnosti u Čikagu, sam muzej je otkrio kako izgleda unutrašnjost prostora u kome će biti održana. Istorijski momenti u proteklih 20 godina će zadiviti mnoge, a taj put ne uključuje samo odevne kolekcije, već i umetnost u vidu nameštaja, grafke i drugog. Izložba je podeljena na sedam delova: “Early Work,” “Fashion,” “Music,” “Intermezzo,” “Black Gaze,” “Design” i “The End” koji predstavljaju svaki segment njegove karijere, od početka u Pyrex Vision-u, preko grafike i logoa, perioda kada je bio DJ, do najskorijih radova.

“Za mene je “Figures od Speech” izložba ukorenjena u reklamne kampanje i “projektovanu sliku”. Svakoj ideji je za oblikovanje i izlazak na površinu potrebno neko vreme, bilo da je to foto-print, ekran, bilbord ili platno – ona postaje stvarna. Izložba demonstrira kako se ja osim sa tim konceptom oslobađanja uz traženje ličnih i posebnih rešenja”, istakao je dizajner Virgil Abloh.

Izložba će biti otvorena od 10. juna do 22. septembra, pa ako ste u prilici – obavezno je posetite. Ako ne, pogledajte kako izgleda u našoj galeriji fotografija...

V.R.

foto: MCA Chicago

Pročitajte još

Pročitaj još