Harper's Bazaar Srbija

Vaši omiljeni muzičari pevaju za vas iz svojih domova

To što su mnogi ljudi sami u svojim kućama tokom trajanja korona virusa, ne znači da bi trebalo da budu i usamljeni. Narodni muzej omogućio je svima da putem interneta uživaju u predstavama, Berlinska filharmonija održava besplatne koncerte klasične muzike, a sada su i najpopularniji svetski muzičari počeli da pevaju iz svojih domova, ne bi li na taj način makar malo ovaj period učinili lakšim i podnošljivijim.

Chris Martin, član benda Coldplay, održao je mini-svirku za sve svoje obožavatelje, pod nazivom Zajedno kod kuće.

Martin je sedeo za svojim klavirom, svirao i pevao svojim pratiocima putem Instagrama, ujedno i ćaskajući sa njima. Svoj solistički koncert započeo je rečima:

„Mislio sam da bi bilo lepo da se javim nekome od vas i da vidim kako ste, a sada mi recite šta radite i šta bih mogao da učinim za vas?“

 
 
 
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

Објава коју дели Coldplay (@coldplay) дана16. Мар 2020. у 5:21 PDT

#zajednokodkuće – ispoštovao je i John Legend, koji je pevao sa svojom suprugom i ćerkom, koje su ga pratile na klaviru. John je svirao pesme iz sopstvene diskografije, ali je odlučio da ispuni i zahtev svoje ćerke, te joj je odsvirao pesmu iz crtanog filma Lepotica i zver – Priča koja je stara koliko i vreme.

Ovakva inicijativa je svakako zabavnog, ali i filantropskog karaktera, a ovom projektu su se pridružili mnogi svetski poznati muzičari koji svakodnevno sviraju na instagramu, fejsbuku i jutjubu.

Za sve ljubitelje dobre muzike svirali su i Keith Urban i Ben Gibbard.

 
 
 
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

Објава коју дели Keith Urban (@keithurban) дана16. Мар 2020. у 6:17 PDT

Najnovije