Virgil Abloh uskoro lansira knjigu „Figures of Speech“

U knjizi otkriva čitavu svoju karijeru, uključujući i saradnju sa brendovima Nike i Louis Vuitton.

Početkom godine je najavljena prva muzejska izložba Virgila Abloha nazvana „Figures of Speech“ koja je u junu otkrila svim posetiocima njegove radove iz proteklih 20 godina, a nakon nje je dizajner sklopio saradnju sa kompanijom Prestel i najavio dolazak istoimene knjige.

Knjiga će sadržati fotografije inovativnog rada kreativnog direktora koji uključuju modu, nameštaj, grafičku umetnost i arhitekturu i takođe će istaći njegoe saradnje sa popularnim brendovima i drugim uticajnim ljudima. Pored fotografija, čitaoci će mogu da pronađu i eseje pisaca među kojima su i Rem Koolhaas, Lou Stoppard i Michael Darling – vodiči Figures od Speech izložbe.

Knjiga će imati oko 496 stranica sa 1932 fotografije i spomenutim esejima. Kako je najavljeno, knjiga će zvanično biti lansirana 29. oktobra. Jedva čekamo!

V.R.

foto: Prestel

Pročitajte još

Pročitaj još

Dea Džanković: Umetnica zbog koje vrištimo i pijemo rakiju od suza

"Shvatila sam do koje mere su strahovi nekorisni u ljudskom društvu. Koliko je važno biti autentičan i hrabar. Od kada sam sebi i drugima prizala ko sam, nikada nisam bila bolja kao ljudsko biće i nikada nisam imala zdravije odnose sa svima oko sebe"

Savremene umetnice za koje morate da znate

Slikarke, vajarke i fotografkinje koje trenutno izlažu na Masterpiece sajmu umetnosti u Londonu.

Prisustvujte perfomansu visokog intenziteta umetnice Sanje Latinović

U Salonu Muzeja savremene umetnosti performans umetnica Sanja Latinović predstaviće se izložbom pod nazivom “Prepreka ili prag”.

Slavimo U10! Ko su ljudi koji drže leđa savremenoj umetničkoj sceni Srbije?

U maju 2022. Umetnički prostor “U10” proslavio je važan jubilej, deceniju postojanja svog rada u Beogradu, ali i mnogo, mnogo šireg uticaja i još većeg značaja.

Andrej Josifovski Pijanista: Ako bih izgubio glavu izdao bih nebo svoje dečije sobe

Kreativnost obuhvata više od sposobnosti otkrivanja i predstavljanja originalnih ideja, ona je oduvek podrazumevala i hrabrost da se njome bavite, a posebnu dozu hrabrosti iziskivala ukoliko odlučite da čin kreativnosti pretvorite u svoju svakodnevicu.

Saša Tkačenko: Udahnem duboko, obrišem prašinu sa ramena, saberem redove i nastavim dalje

Kreativnost obuhvata više od sposobnosti otkrivanja i predstavljanja originalnih ideja, ona je oduvek podrazumevala i hrabrost da se njome bavite, a posebnu dozu hrabrosti iziskivala ukoliko odlučite da čin kreativnosti pretvorite u svoju svakodnevicu.