9 lakih načina za mršavljenje ako nemate kad da vežbate

Svi smo makar jednom razmišljali kako treba da počnemo da se hranimo zdravo i da treniramo. Ali kada dođe taj trenutak da odemo u teretanu, ili ne neki trening, obično nam se više i ne vežba toliko, pa sva naša razmišljanja ostanu samo na tome.

Sada stvari dodatnu otežava sezona praznika i slavlja, kada se malo više jede i pije, što za naš izgled i nije toliko dobro.

E, pa da bismo to popravili, otkrivamo vam 9 načina, na koje možete da izgubite makar malo kilograma, a koji su potpuno brzi i laki.

1. Držite se pravila broja 10

Odnosno, gledajte da svako jutro ili veče odradite makar po deset trbušnjaka ili sklekova. Nekad je bolje raditi manje, nego ne raditi uopšte, a kako će vremenom da vam dosadi da radite samo po deset, ubrzo ćete taj broj povećati.

2. Ustanite na svakih sat vremena

Kako zbog posla obično sedimo po 8 sati dnevno, a kad dođemo kući najverovatnije smo umorni i opet samo legnemo, ne bi bilo loše da se to promeni. Pa tako na svakih sat vremena ustanite da pijete vodu, skuvate čaj, odete do toaleta i slično. Važno je da se pomerate.

3. Šetajte najmanje 20 minuta dnevno

Umesto da idete kolima ili javnim prevozom do posla, zašto ne biste krenuli ranije i to peške? Na taj način ćete biti aktivni, i puni energije, a vrlo brzo ćete primetiti i da ste smršali.

4. Vežbajte kod kuće

Možda vas prosto mrzi da se spremite i odete do teretane, pa posle da se vraćate kući, i tako non-stop. Umesto toga, lepo ponekad odradite vežbe kod kuće.

5. Opustite se

Nekada nije sve u vezi sa vežbanjem, već postoji nekoliko drugih faktora. Poput odmora, ili dovoljno sna, sve to utiče na pravilan rad vašeg organizma.

6. Ne brinite koliko vam dugo traje vežbanje

Kvalitet vežbe ne određuje to koliko ona dugo traje. Najbitnije je da vežbate i da radite bilo šta povodom svoje fizičke aktivnosti.

7. Trčite uz jednu pesmu

Umesto da budete ambiciozni, pa da se zaletite i onda razočarate ako ne uspete da vežbu ispratite do kraja, odlučite se za ovu varijantu. Pustite svoju omiljenu pesmu, i uz nju trčite ili đuskajte, to je za početak dovoljno.

8. Vežbe u krevetu

Svako jutro, pre nego što ustanete iz kreveta, protegnite se i odradite neke kratke vežbe. Ubrzoćete videti rezultate.

9. Vežbanje tokom reklama

Ako non-stop gledate televizor, počnite da radite vežbe dok traju reklame. Na taj način nećete sedeti ili ležati sve vreme.

S.B.

Photo: Harpersbazaar.uk

Pročitajte još

Pročitaj još