Izgledajte deceniju mlađe bez operacija

Bezbednije, jeftinije i lakše od zatezanja lica i hemijskog pilinga, sledeće tajne će vam otkriti kako da izgledate 10 godina mlađe.

Tajna broj 1: VITAMIN C
Vitamin C je od ključnog značaja za organizam i ima veoma bitnu ulogu u održavanju zdrave i elastične kože. Dok je mlada koža je puna vitamina C, koža koja stari vremenom gubi ovaj hranljivi sastojak. Drugi štetni faktori, kao što su izlaganje UV zracima, lošim atmosferskim uslovima ili duvanskom dimu, povećavaju potrošnju vitamina C, čineći znake starenja sve izraženijim. Dobra vest je da možete da se borite protiv toga obnavljanjem nivoa vitamina C potrebnog koži, čime se pomaže zaustavljanje, pa i brisanje znakova starenja na vašem licu.

BORE
Jedna od najmoćnijih funkcija vitamina C jeste njegova uloga u stvaranju kolagena, proteina koji koži daje elastičnost. Starenjem, kolagen postaje neelastičan i bore se formiraju. Obnavljanje nivoa vitamina C u koži pomaže zaustavljanju formiranja bora, tako što se povećava stvaranje kolagena.

STARAČKE PEGE
Hemijski pilinzi i laseri vam ne trebaju kada je u pitanju tretiranje staračkih pega - ispostavilo se da vitamin C daje identične rezultate! Staračke pege su u suštini posledica UV zračenja, a vitamin C je moćan antioksidans koji provereno i dokazano redukuje broj ćelija koje su oštećene zbog UV zracenja i briše znakove starenja na vašem licu. Iako nije zamena kremi za sunčanje, štiti i popravlja kožu od posledica UV zračenja kao što su diskoloracije i fine bore.

Vas recept za anti-aging
Uzimanje vitamina C putem hrane ili dijetetskih proizvoda delotvorno je za zdravlje, ali za znake  starenja na vašem licu najbolji su vitamini primenjeni na kožu. Zapravo, nanošenje vitamina C na kožu je 20 puta efikasnije nego uzimanje oralnim putem. Vitamin C za spoljnu primenu nalazi se na tržištu u širokom spektru proizvoda, od seruma do losiona. Tražite proizvode koji sadrže do 10% vitamina C, uključujući aktivne sastojke aksorbinsku kiselinu ili L-aksorbinsku kiselinu. Obratite dodatnu pažnju na pakovanje – svi antioksidansi, ukljucujuci i vitamin C, osetljivi su i nestabilni u prisustvu svetla i vazduha. Nanosite vitamin C za spoljnu primenu jednom dnevno, najbolje ujutru, kako biste iskoristili zaštitu od sunca koju on pruža. U retkim slučajevima vitamin C moze da izazove suvoću ili blago ljuspanje kože. Navedeni neželjeni efekti neutrališu se hidratacijom. Vitamin C za spoljnu primenu može bezbedno da se koristi sa drugim kozmetičkim proizvodima za negu kože, i u sinergiji je sa drugim antioksidansima. Vremenski period od početka primene vitamina C do vidljivih rezultata varira od osobe do osobe. Kod nekih osoba  promene su primetne za 2 - 4 nedelje, dok kod drugih tek za 6 - 8 nedelja. Maksimalni rezultati vidljivi su za 6 meseci od početka primene vitamina C za spoljnu primenu.

Upotreba vitamina za spoljnu primenu pomaže nam da izgledamo mlađe, tvrde dermatolozi.

Pročitajte još

Pročitaj još