Jednostavna pravila koja će vam pomoći da izgradite jake trbušnjake

Trbušnjaci se ipak mogu izgraditi u kuhinji.

“Tajna” u izgradnji vidljivih trbušnjaka nije samo redovan odlazak u teretanu, otkriva Cass Hines, fitnes influenserka koja je vrlo popularna na Instagramu zahvaljujući objavama koje mnogima pomažu da dođu do željenog izgleda.

Ona je nedavno podelila kolaž “pre-posle” na kojem se jasno vidi kako je pre izgledala, a uz to i nekoliko saveta kako je uspela da dostigne izgled, kakav ima danas. “Ponekad mislim da se manje radi o onome što čini vašu ishranu, već o načinu na koji to konzumirate i odabiru vremena za obroke. Hrana koju sam konzumirala sa leve strane (slike) nije bila toliko zdrava kao što bi trebalo, ali je veći problem bio u veličini porcija”, otkrila je Cass.

Naučivši tokom odrastanja da sve mora pojesti iz tanjira, 34-godišnja Cass je objasnila da je razvila naviku “prekomerne konzumacije”, što se najviše ogledalo u konzumiranju ostataka njene 4-godišnje ćerke. Kada devojčica nije bila tu, Cass i njen partner su odlučili da poboljšaju njihov način ishrane, da bi shvatili da im mnogo prija. Nastavili su da koriste nov način ishrane – obilniji doručak, srednje obilan ručak i malu večeru – kao i sedam pravila kojim su se vodili:

- Uvek sedite dok konzumirate hranu... Auto se ne računa;

- Jedite bez ometanja – gledanja televizije, čitanje knjige, lajkovanje na Instagramu;

- Pokušajte da stalno jedete sa svojom porodicom i prijateljima;

- Koristite mali tanjir za ručak ili večeru;

- Pre svakog obroka popijte veliku čašu vode. Voda će poboljšati varenje i sprečiti da zamenite žeđ sa glađu;

- Ostaci i užine vašeg deteta nisu za vas! Pripremite nešto drugo;

- Obezbedite dovoljno vremena za ručavanje, jer to nije trka. Žvaćite polako i uživajte u ukusima hrane koju ste prirpemili.

V.R.

foto: Instagram/@cass.fit.healthy

Pročitajte još

Pročitaj još