Očistite organizam nakon praznične sezone

Sigurni smo da se u prazničnoj sezoni nećete preterano ograničavati kada su u pitanju hrana i piće, što i nije toliko loše jer treba sebi da date oduška.

Ipak, posle bogatih obroka i ukusnih alkoholnih pića, telu je potreban jedan kraći period da se "povrati" i izbalansira, naročito ako ste na dijeti i želite da izgubite višak kilograma. Da biste pomogli telu, preporučujemo vam da pratite sledeća četiri koraka:

Voda kao glavno piće

Ceo organizam se može očistiti za samo nedelju dana, a za to je potrebno da kafu, slatka (sokove i slično) i alkoholna pića zamenite za vodu. Voda će pomoći da se iz tela izbaci sav natrijum i da se osećate zasićenijim tokom obroka.

Očistite jetru

Jetra filtrira alkohol, ali i sve toksine koji se nalaze u našem telu. Da biste je očistili od nakupljenih nečistoća, ubacite u svakodnevnu rutinu ispijanje nekoliko šoljica zelenog čaja. Zeleni čaj je bogat antioksidantima - katehinima, koji pomažu jetri da rade bolje.

Vitamin C

Vitamin C je antioksidant koji štiti od slobodnih radikala i toksina, i savršen je za pripremanje tela za "čišćenje".

Zdravi obroci

Pokušajte da u narednom periodu konzumirate što više voća, povrća i čistih proteina. Najbolje namirnice za čišćenje tela su brokoli i artičoka, pa pokušajte da ih konzumirate više puta nedeljno.

Pročitajte još

Pročitaj još