Kako da upotrebite čaj u beauty rutini

U zavisnoti od vaših potreba, različite vrste čaja vam mogu pomoći. Od nege kose, do uklanjanja nepravilnosti na licu, kesice čaja su prirodni preparat koji će vam pomoći da kod kuće napravite mini-kozmetički tretman. Saznajte kako:

1. Za posvetljenje kose - čaj od kamilice

Uz pomoć čaja kamilice, možete blago posvetleti kosu. Ovaj tretman možete uraditi bilo kada, pre ili posle pranja kose.

Šta vam je potrebno:

- 3 kesice čaja od kamilice
- bočica sa raspršivačem

Postupak:

Jednostavno skuvajte čaj kao i obično sa tri kesice i dobro ih iscedite. Nakon što se malo prohladi, sipajte tečnost u bočicu i nanosite je na celu kosu. Nakon nekog vremena, kosa će vam posvetleti. Tretman možete ponavljati nekoliko puta dnevno, jer ne šteti kosi.

2. Za ublažavanje podočnjaka - čaj od nane

Umesto da bacite kesice čaja nakon što ga napravite, upotrebite ih za smanjivanje podočnjaka, odnosno kesica ispod očiju. Dve kesice stavite u frižider na pola sata, a zatim ih izvadite i stavite na oči. Držite kesice oko 15-20 minuta i videćete veliku razliku.

3. Za uklanjanje neprijatnih mirisa - bilo koji cvetni čaj (lavanda, ruža, hibiskus...)

Iako ovo ne spada potpuno u beauty rutinu, sigurno će vam ovaj savet nekad zatrebati, naročito ako se zadržite dosta dugo u putu.

Da biste održali svežinu u torbi, koferu ili tašni, dovoljno je da stavite jednu suvu, neiskorišćenu kesicu cvetnog čaja po vašem izboru u torbu i problem će biti rešen. Bilo koji neprijatan miris (naročito ustajali) će nestati u roku od nekoliko minuta, a vaše stvari će predivno mirisati.

V.R.

Pročitajte još

Pročitaj još