6 razloga zašto treba da tražite šišanje na suvo

Ako ste mislili da postoji neko univerzalno pravulo da šišanje obavezno uključuje mokru kosu, razmislite ponovo. Zapravo, skraćivanje kose na suvo nikad nije bilo popularnije. Razlog za to je što kod određenih tipova kose i frizura, skraćivanje potpuno suve kose može značajno da poboljša rezultate - kao i samo stanje kose. Predstavljamo šest razloga zašto treba da razmislite o ovakvom šišanju.

1) Šišanje na suvo je bolje za osobe sa talasastom i kovrdžavom kosom.

Ko god je vlasnik neukrotivih lokni ili talasaste kose zna da preciznost šišanja može napraviti veliku razliku – jer je teže proceniti kako će lokne da padaju dok je kosa mokra. Šišanje dok su kovrdže u svom elementu znači da vaš frizer može tačno da odabere kako će one ležati jedna preko druge. 

2) Brže ćete izaći iz salona.

Možda ste primetili da kod tradicionalnog načina šišanja, frizer nakon što vam osuši kosu mora da se vrati makazama radi popravki tu i tamo. Kod suvog šišanja se eliminiše ova potreba za popravkama. 

3) Nežnije je prema osetljivoj i tankoj kosi. 

Vlažna kosa je osetljivija i elastičnija, i tokom češljanja iznova i iznova dok se šišate može doći do pucanja. Tokom suvog šišanja manja je opasnost od ovakvog oštećenja, što je jako važno za ljude sa tankom kosom ili za one zabrinute da će im kosa ispucati.

4) Biće manje iznenađenja.

Pošto je kosa jako elastična kad je morka, izgleda mnogo duže, posebno kod ljudi sa kovrdžavom kosom. Šišanje na suvo omogućava frizeru da odseče tačno koliko je potrebno –  i eliminiše neprijatna iznenađenja do kojih može doći kada se kosa osuši i ispostavi se da je kraća nego što ste očekivali.

5) Preciznije je.

Kod suvog šišanja vidljivo je kretanje kose, vidi se gde je najteža i koliko je tačno potrebno odseći. Bonus: i rascvetali krajevi su vidljiviji kada je kosa suva! 

6) Frizura je 100% prilagođena vama. 

Kada se šiša mokra kosa, frizeri uglavnom rade onako kako su naučili u školi. Ali ako je šišate suvu, dobićete unikatnu, baš vama prilagođenu frizuru.

Foto via harpersbazaar.com

Pročitajte još

Pročitaj još