Cool trendovi za kosu koje su nametnule društvene mreže

Godina 2018. je prošla, bar kada su trendovi za kosu u pitanju, u znaku bakarnih i breskva nijansi, dok eksperti za ovu godinu najavljuju više pastelne trendove koje će veliki broj dama sigurno isprobati. Tehnika balayage je i dalje na visokoj lestvici, a se više ama se opredeljuje za neobične nijanse.

Prema poznatoj koloristkinji, Kate Reid, ovi stilovi će biti najviše traženi, a sve zahvaljujući njihovoj popularnosti na društvenim mrežama. To su:

Slojevi i dimenzija

Dodavanje dimenzije i stepenasta kosa će ove tople sezone biti veliki trend, naročito među mladim dama koje se ne plaše eksperimentisanja. Suština je u prelivu – toneru čiji je zadatak da spoji želljenu boju sa prirodnom nijansom i doda prirodnu dimenziju kosi. Takođe je poželjno mešati dve ili više nijansi kako bi se postigla prelepa unikatna boja – što potvrđuje trend slojevitosti.

Pastelne boje

Pastelne, a konkretno roze, boja žada i metalik lila – biće veliki hit ovog leta, ali i korak ka eksperimentisanju i promeni koja je svima potrebna. Najlakše se dboijaju na plavoj kosi, a ako mislite da vas jedna boja neće u potpunosti zadovoljiti, možete ih mešati ili koristiti kolor-šampone koji se ispiraju nakon nekoliko nedelja.

V.R.

Pročitajte još

Pročitaj još