Novi beauty trend: “curtain” šiške

Jednostavna frizura koja ističe lepotu dame koja je nosi.

Šiške su se oduvek smatrale beauty aksesoarom koji može da napravi instant promenu i potpuno osveži izgled osobe. Kada ne znate šta da uradite sa kosom ili koju promenu da napravite – skratite šiške i postići ćete efekat koji ste želeli. Međutim, jedan trend se posebno izdvojio među poznatim damama, a tiče se upravo šiški.

U pitanju su takozvane “curtain” (“zavesa”) šiške koje imaju za cilj da uokvire i istaknu lice. Stoje svakoj dužini kose, a u zavisnosti od frizure mogu izgledati sasvim drugačije. Za razliku od klasičnih šiški, njih odlikuje duža dužina i razdvojeni način na koji se nose: leva strana-na levu stranu; desna – na desnu i samim tim se stvara se stvara efekat “zavese” koji lice stavlja u prvi plan. mogu biti jednobojne, a nekad se dame odlučuju za “face-framing” tehniku koja zahteva farbanje debljih pramenova šiški koji dodatno “uramljuju” lice, kao što ime tehnike i kaže.

Poznate dame su “poludele” za ovom frizurom i sve se više njih odlučuje za nju jer je jednostavna za stilizovanje, svestrana i vrlo chic.

V.R.

foto: Instagram, pinterest

Pročitajte još

Pročitaj još