Beauty trend sa modne piste: senke u potpuno drugačijem stilu

Cat eye je možda bezvremeni trend, ali se s vremena na vreme suočimo sa dolaskom novih beauty i makeup trikova. Ovog puta smo inspiraciju direktno pronašli na reviji koja se održala u sklopu Nedelje mode u Njujorku.

Dizajner Jason Wu je pored odlične kolekcije predstavio i nove trendove u beauty svetu. Do novog trenda je došlo kada je dizajner shvatio da nešto fali celokupnom izgledu modela. Tada je nova ideja sinula šminkeru Yadimu koji je kreirao ovaj savršeni izgled – minimalistički look sa dodatkom zaobljene senke. Za sada je to jedan od najupečatljivijih beauty lookova na NYFW-u.

Šminker je zaobljeni izgled senke opisao kao jedinstven otisak prsta. Kako je kreirao ovaj izgled? Na okruglu četkicu je naneo maslinasto zelenu senku (iz Maybelline The City Mini palete) i jednostavno je samo prislonio na spoljašnji ugao oka. “Samo prislonite četkicu sa senkom na spoljašnji ugao svakog oka i malo je popunite da biste definisali obao izgled i to je to. Bitno je da ne bude previše savršeno, kao da ste se mnogo trudili”, objasio je šminker. Ovu tehniku takođe možete upotrebiti i uz pomoć vrhova prstiju – princip je isti! Senka treba da izgleda nesavršeno i pomalo zamrljano, što daje poseban look očima i samom pogledu.

Uz istaknute oči, modelima su crte lica posvetljene hajlajterom, ceo beauty look su finiširale “veštačke” pege. Kako vam se čini ovaj trend? Sigurno vam je mnogo lakši nego klasičan smokey ili cat eye look...

V.R.

Pročitajte još

Pročitaj još