Chanel makeup kolekcija - Desert Dream Spring 2020

"Tražila sam nešto poetično, poput sećanja - prirodni filter koji čini da sve izgleda sanjivo.“ - Lucia Pica.

U potrazi za inspiracijom za svoju makeup kolekciju proleće/leto 2020, globalni kreativni šminker i dizajner brenda Chanel, Lucia Pica, otišla je na putovanje u središte drevne pustinje, ekspediciju koja je otkrila potpuno novu perspektivu kada je reč o bojama.

Prvobitno uvučena u pustinju zbog svojih čuvenih narandžastih dina, svetih pećinskih slika i lunarnih ravnica, Lucia Pica ubrzo je bila očarana neumesnom tišinom ogromnog ništavila koje je tamo zatekla, a snažna tišina pokrenula ju je da ponovo preispita pejzaže svežim očima. Preusmeravajući pogled prema mirnijim nijansama kvarca i bazalta razbacanih po pustinjskom tlu, Lucia Pica otkrila je prigušenu paletu tonova.

DESERT DREAM kolekciju karakterišu breskvasti tonovi ruža i romantične ružičaste nijanse čija svetlucava, ponekad metalna tekstura odjekuje skrivenim blagom pustinje.

„Bilo je prelepo u pustinji, ali prilično neočekivano“, kaže Lucia Pica. "U pustinji je skoro svemir jedne jedinstvene, dominantne boje - mauve - koja je zaista zaživela sa određenim fotografskim procesom koji smo koristili."

Poput dalekih uspomena, polaroidne slike u srcu DESERT DREAM-a daju senzualni mekani fokus i slikarsku apstrakciju kolekciji šminke.

Koristeći meke boje da unese suptilnu emociju na lice – jak intenzitet očiju,  toplu svetlost na jagodicama i crvenu, vrelu pustinjsku toplinu na usnama - Lucia Pica evocira stanje unutrašnje smirenosti, samoposedovanje i krajnje zadovoljstvo."

 

 

Pročitajte još

Pročitaj još