Jesen/zima make up trendovi: direktno sa modnih pista

Grandž vajb, vibrantne boje, izgledi ukrašeni grafikom, futurističke i tribalne inspiracije... Čitava linija make up trendova je predstavljena na modnim pistama u Njujorku, Londonu, Milanu i Parizu. Oči su na većini revija bile u samom centru pažnje.

Od tamne smokey eye tehnike do fluorescetnih detalja, bisernog sjaja i upadljivih grafičkih linija ili neutrnog izgleda, šminka za oči je inspirisala mnoge brendove, dizajnere i make up umetnike u finalnoj nedelji pariske nedelje mode. Pogledajte koji će biti na vrhu trendova u jesenjoj i zimskoj sezoni:

Upadljiv smokey eye

Nekoliko modnih kuća je predstavilo upadljiv smokey eye izgled na pistama, sa dubokim, tamnim crnim nijansama korišćenim za isticanje očiju modela. Oči su bile tamne i senzualne, a ponekad su grafičke linije uvele moderni preokret na smokey izgled. Od grandža i glamuroznog, do skoro gotičkog izgleda, mogli smo da vidimo različite varijacije smokey eye izgleda.

Vibrantne oči

Boje su bile svuda u predstavljenim jesenjim kolekcijama i logično je da budu prenešene i na šminku. Upadljive svetle boje su se pojavljivale sa živahnom energijom – od vibrantnih do fluorescentnih. Najkorišćenije boje su bile pink, tirkizna, crvena i narandžasta.

Prirodan izgled

Prirodan izgled je ove sezone popularan među velikim brojem modnih kuća. Iako prirodno u stvari ne znači “bez šminke”, ove sezone su viđena lica sa nude ili zlatnim nijansama ili suptilnim konturama. Bitna je bila igra svetlosti sa kojom su kreirani najlepši izgledi.

Iako je bilo nekoliko izuzetaka, usne su generalno bile u neutralnim nijansama – sa dodatkom blage roze nijanse ili u bež varijanti.

V.R.

Pročitajte još

Pročitaj još