Razotkrivamo: pristupačan makeup look Beyonce na Coachella nastupu

Kraljica Bey, kako je mnogi zovu, je na svom ovogodišnjem nastupu na Coachella festivalu izgledala fantastično. Da li biste verovali kada bi vam rekli da su maskara, ruž i ostatak iskorišćene šminke upotrebljene za dobijanje njenog looka, dostupne svima nama?

U intervjuu za Rafinery29, dugogodišnji šminker pevačice Sir John je otkrio nekoliko saveta, trikova i imena proizvoda koje je koristio da bi našminkao pevačicu za ovaj veliki #Beychella nastup. Kako je makeup umetnik istakao, želeo je da poveže muzički vajb Beyonce sa makeup notama iz osamdesetih godina. “Ona je želela da izgleda mladoliko, sveže i kao da ne trudi previše”, rekao je Sir John. “Bio sam zaista inspirisan njenom probom garderobe i nisam želeo da je previše istaknem od nastupa tako što bi je našminkao previše ženstveno, minimalistički ili elegantno. Želeo sam da izgleda kao studentkinja na izletu. Da li se sećate filma ‘School Days’ od Spikea Leea? E to je bila moja inspiracija.”

Kako je čuveni šminker želeo da istakne pevačicine oči, odlučio se za look bogat šljokicama. “Kreirao sa sjajni look mešajući nekoliko različitih glittera. Prvo sam stavljao toplu bazu u terakota nijansi, a zatim i ljubičastu nakon koje sam naneo šljokice na sredinu kapka.” Sir John je dodao dimenziju očima uz pomoć MAC Browborder ajlajnera na donjoj liniji trepavica i crnim ajlajnerom na gornjoj. “Uvek govorim ženama da iako vole da izvuku oštru liniju crnim ajlajnerom, uvek na donji kapak stavljaju krejon ili ajlajner u boji kafe jer ne daje težak izgled očima.” Koristio je proverene proizvode koje možemo naći u svakoj bolje opremljenoj kozmetičkoj i makeup radnji. Za definisanje trepavica mu je pomogla čuvena L’Oreal Lash Paradise maskara (U Lilly drogerijama - 1.439.99 dinara), dok je za usne upotrebio L’Oreal Infallible Pro Matte Les Chocolats tečni ruž.

Šminka na licu tokom dvosatnog nastupa u sred pustinje mora biti pravilno nanešena da bi stajala sve vreme na svom mestu. “To je praktično kao nošenje šminke tokom dva sata kardio treninga”, rekao je Sir John. “Slojevitost je suština, tako da ćete morati da koristite tečni puder, zatim ga setovati sa bronzerom, rumenilo u kremastoj teksturi koje ćete setovati rumenilo u prahu, dok ćete ajlajner setovati senkom. Bez obzira o kojem delu lica je reč, uvek mora da ima dupli sloj.”

Sada možete imati isti look kao i Beyonce!

V.R.

foto: profimedia, harpersbazaar.com

Pročitajte još

Pročitaj još