Anti-age suplementi koji zaista imaju efekat

Iako fontana mladosti još nije pronađena, niti svoju mladost možete da vratite uz pomoć pilule, postoje suplementi koji mogu poboljšati vaš izgled i usporiti starenje ako ih svakodnevno koristite.

Sledećih pet suplemenata provereno pružaju odličan anti-age efekat:

Arginin – aminokiselina

Ako su tonirano telo i odličan seks na vašoj listi želja, arginin je onda pravi suplement za vas, To je aminokiselina poznata po efektima na žlezdu hipofizu koja ispušta hormon rasta. Hormon rasta poboljšava metabolizam i mogućnost tela da sagoreva masti i gradi tonus mišića. Arginin takođe ima pozitivan efekat na cirkulaciju krvi, što povećava libido.

Astragalus biljka

Dokazano je da astragalus produžava telomere, krhke krajeve DNK lanca koji se skraćuju kako starimo. Duži telomeri su povezani sa poboljšanim kardiovaskularnim zdravljem, učenjem i imunitetim.

Flavanoli iz kakaa

Prirodni antioksidanti u čokoladi, kakao flavanoli mogu biti moćan saveznik vašeg mozga i srca. Jedna studija je pokazala da flavanoli direktno utiču na mozak i smanjuju starenje. Redovno konzumiranje kakao flavanola ima pozitivan efekat na bore na licu i elastičnost kože.

Koenzim Q10

Koenzim Q10 je moćan antioksidant koji pomaže mitohondrijama da ostanu napunjene energijom, što rezultira našom snagom i boljom funkcionalnošću tokom dana. Koenzim Q10 takođe učestvuje u obnavljanju telomera i pomaže srcu. Ovaj koenzim ima uticaj i na kožu – smanjuje bore i zateže je.

Kurkuma

Kurkumin je aktivan sastojak kurkume i jedan od najsnažnijih antioksidanata i antiinflamatornih sastojaka. Naročito je efektan kada je u pitanju zaštita mozga. Studije pokazuju da kurkuma može da poboljša pamćenje i stanjekože, pogotovo kod ljudi koji boluju od psorijaze i imaju akne.

Izvor: harpersbazaar.com

V.R.

Pročitajte još

Pročitaj još