Kako koristiti roler od žada za ultimativnu negu

Ukoliko ste u potrazi za novim beauty proizvodom koji želite da implementirate u vašu rutinu, onda je pravo vreme da investirate u roler od žada.

Često kombinovan sa „gua-sha“ terapijskom metodom koja potiče iz Kine i sastoji se iz masiranja kože posebnim alatom, roleri su dizajnirani da umanje nadutost i dodaju prirodni sjaj koži lica. Lako se koristi, a u nastavku ćemo vam otkriti nekoliko jednostavnih saveta koji će pospešiti vaš tretman i učiniti da maksimalno iskoristite roler od žada.

Pre korišćenja očistite lice i sam roler

Iako je ovaj savet očigledan, treba ga spomenuti jer je vrlo bitan. Masiranjem se na roler skupljaju prirodna ulja sa kože ali i proizvod koji ćete naneti na kožu, kao i nečistoće, pa je potrebno da pre svakog korišćenja dobro očistite i dezinfikujete vaš roler.

Pre tretmana ga držite u frižideru

Dok je drago kamenje poput kvarca ili žada prirodno hladno, ako želite da smanjite nadutost lica nakon spavanja, najbolje je da roler stavite u frižider preko noći. Hladna temperatura ne samo da će umanjiti krvne sudove, već će vas i dobro razbuditi. Ukoliko nemate roler, za isti efekat se može upotrebiti i hladna kašika koju možete staviti u zamrzivač na 2-3 minuta.

Roler možete koristiti i za druge delove tela

Vaše telo je isto bitno koliko i lice i vrat, pa pred spavanje nije loše da rolerom izmasirate i grudi – od njih prema vratu i na kraju lice. Iako ne postoji neki poseban način za korišćenje rolera, stručnjaci predlažu da je najbolje da ga pomerate u pravcu prema gore radi boljeg zatezanja i efekta podizanja lica.

Ista jačina

Nakon što izmasirate jednu stranu lica, bitno je da istom snagom pritiska uradite i na drugoj strani. Ključni delovi lica na koje treba da obratite pažnju jesu vilica, obrve, čelo, obrazi i jagodične kosti.

V.R.

foto: profimedia

Pročitajte još

Pročitaj još