Otkrivamo tajnu sjajne besprekorne kože Jennifer Garner

Poznata glumica nam je otkrila na koji način neguje kožu.

Bilo da je na velikom ekranu, crvenom tepihu ili kod kuće sa svojom porodicom, Jennifer Garner uvek izgleda zadivljujuće lepo. Možemo potvrditi da ne postoji nikakav trik kojim se njen izgled ulepšava – da, njena koža i u 46. godini izgleda savršeno. Zaista impresivno, ako uzmemo u obzir i da je majka troje dece i stalno u pokretu.

Pa, u čemu je njena tajna?

“Pre svega, svako veče čistim lice, bez obzira na situaciju”, rekla je glumica. “Iskreno, ne nosim šminku osim kada je baš potrebno, ali ako se desi da imam na očima, uvek je u popunosti skinem.” Nakon toga, uvek nanosi hidratanantu kremu obogaćenu hijaluronskom kiselinom (u njenom slučaju je to Neutrogena Hydraboost krema) koja joj hrani koži i daje joj sjaj. Preko nanosi proizvod sa zaštitnim faktorom koji štiti kožu od štetnog zračenja sunca. Međutim, pored ova dva proizvoda, Jennifer voli da koristi i kremu sa retinolom. “Kada ste u srednjim 40-im godinama, retinol je jedan od najvažnijih prozvoda u borbi protiv starenja.” Ipak, treba znati da je retinol sastojak na koji treba paziti. Retinoidi su derivati vitamina A i ubrzavaju piling gornjeg sloja ćelija kože. To podstiče proizvodnju kolagena i smanjuje pojavu bora. Ali, zbog činjenice da se ćelije menjaju velikom brzinom – to dovodi do ljuštenja i prekomerne suvoće kože, pa ako imate osetljiviju kožu, efekat može postati suprotan. Zato je potrebno da dozirate upotrebu na minimum kako biste to izbegli.

Zaključak: do sveže i savršene kože možete lako uz pomoć svakodnevnog čišćenja, korišćenja hidratantne kreme sa hijaluronskom kiselinom i proizvoda sa zaštitnim faktorom, kao i retinola koji će vam “ispeglati” bore.

Pročitajte još

Pročitaj još