Michelle Pfeiffer lansira transparentnu liniju parfema

Henry Rose parfemi podižu čitavu beauty liniju na novi nivo, zahvaljujući održivosti i prirodnim, potpuno sigurnim sastojcima. Ovo nisu klasični parfemi na koje smo navikli.

Dugogodišnja ljubiteljka parfema, poznata glumica Michelle Pfaiffer, posala je svesna postojanja skrivenih kancerogena u parfemima, kojih nisu navedeni u listi sastojaka. Sve ovo je započeto nakon što su joj preminuli otac i najbolji prijatelj od raka – i to u kratkom razmaku. Takva situacija, kombinovana sa činjenicom da je postala majka, vrlo oprezna prema svemu što daje detetu, ubedila je sebe da prestane da nosi parfeme, čak 10 godina.

“Osećala sam da svakodnevno moram da biram između kvaliteta i sigurnosti”, rekla je Michelle. “Uvek sam mislila – da li želim da se osećam dobro ili sigurno?” Ovo razmišljanje ju je inspirisalo da lansira novu liniju unisex parfema, Henry Rose, koju čine samo sigurni i provereni sastojci. Pet parfema - "Last Light", "Dark Is Night", "Jake's House",  "Torn" i "Fog" - prošlo je kroz veliki broj provera i testova, da su dobili verifikaciju od strane EWG-a i Cradle ro Cradle sertifikat na zlatnom nivou. Ove dve kompanije su neprofitne organizacije sa rigoroznim metodama testiranja koje proveravaju hemijsku toksičnost, uticaj na okolinu, ispuštanje dioksida i tako dalje.  

“Ovi parfemi nemaju sumnjive sastojke koji su kancerogeni, loše prezervative, niti sastojke koji utiču na endokrini sistem. Ipak, nije sve što je prirodno za svakoga – zbog alergena”, rekla je glumica. “Staklo bočica je 90% reciklirano, dok su poklopci od soje. Nadamo se da ćemo u budućnosti biti još bolji. Malo me nervira što ne možemo da recikliramo pokopce jer su mali, ali tu smo-gde smo. Ali, nadamo se da ćem izrasti u veliki biznis koji će ljudi prihvatiti i voleti.”

V.R.

foto: Henry Rose

Pročitajte još

Pročitaj još