Parfemisanje na francuski način

Prolećni parfemi koji bude sva čula...

Prvi parfem je nastao u Francuskoj, u gradu Grasu, a od tada je sve ostalo istorija... Danas ne možemo da zamislimo život bez mirisnih nota koje nam upotpunjuju stajling i čine da se osećamo lepše.

Postoje tri vrste parfema koji se razlikuju prema jačini upotrebljenih mirisnih nota, koje uglavnom utiču na njegovo trajanje i naravno – intezitet. “Parfum” parfemi imaju najjaču koncentraciju, “Eau de Parfum” slabiju, dok “Eau de Toilette” imaju najslabiju.

Prema francuskim parfimerima, postoje dva načina na koja možete naneti parfem. Prvi se odnosi na nanošenje parfema na određena mesta na telu: stranama vrata, unutrašnjih zglobovima ruke, na pregibu laktoa i kolena. U drugom je potrebno da parfem nekoliko puta prsnete u vazduh, a zatim da prođete kroz kreirani “oblak” i na taj način nanesete parfem po kosi, ali i odeći.

Nakon ovih zanimljivosti, predlažemo da pogledate naše favorite kada su u pitanju parfemi francuskih brendova koji će obeležiti prolećnu i početak letnje sezone. Da li se na listi nalazi vaš omiljeni parfem?

 

Pročitajte još

Pročitaj još