It biljke: Nove „viralne“ biljke koje će vašem domu dati svež „vazduh“

Biljke su idealan element dekoracije za sve vas koji želite da svom ličnom prostoru date sveže note i zelene dodire. Možete pronaći prave opcije koje će ukrasiti vaš dom i postati divan dodatak. Ako razmišljate kako da ih održavate, ne brinite jer smo na našem spisku zabeležili za vas sve one koje se lako održavaju i istovremeno odgovaraju novim trendovima vremena.

Fikus - Audrey

Ovo je nova verzija fikusa, koji je veoma voljen od strane mnogih. Održavajući isti šarm i ostajući relativno izdržljiv, ova posebna vrsta - nazvana Audrey - izdvaja se tanjim listovima, dok ljubitelji biljke kažu da može brže da raste i izraste u veliku biljku koja će dominirati vašim prostorom. Međutim, obavezno ga postavite na prilično svetlo mesto u vašem domu, na primer ispred prozora.

Bambusova palma

Palma od bambusa, pored toga što je lepa, egzotična biljka, takođe je simbol sreće prema Feng Shuiju. Postavite snopove biljke okrenute ka istoku ili ako želite sreću u svojim finansijama, stavite bambus na jugoistok. Takođe se pobrinite da palmu ne postavljate na pod, već uvek na visoko mesto, na primer na kuhinjski pult ili sto, dok ne naraste.

Retke biljke

Retke biljke postale su popularne za one koji vole estetiku džungle u svojim prostorima. Mnogo onoga što već znamo, poput bršljana i smokava, može se naći u vrlo impresivnim verzijama, koje uglavnom otkrivaju promene u bojama. Uz malo istraživanja, i vi možete pronaći takve biljke koje će vašem domu dati vrlo posebnu lepotu.

Money tree - Drvo novca

„Drvo novca“ istaklo se u kolekciji ljubitelja biljaka, upravo zato što njegovo stablo može da dobije oblik koji mu vi možete dati, dok ga često viđamo u obliku pletenice. Tvrdi se da vlasnicima i članovima kuće donosi puno sreće i finansijskog uspeha, a dobra vest je da za rast ne treba puno zalivanja. Jednom ili dva puta nedeljno je neophodno.

Burgundy rubber drvo

Ovo je verovatno jedna od najimpresivnijih sobnih biljaka koje smo videli! Dobra stvar kod ove biljke je što može da izdrži i ostane zelena čak i na mestima koja nisu dovoljno osvetljena. Međutim, treba znati da ćete u slučaju da je postavite na mesto gde je intenzivno prirodno osvetljenje videti kako njeni listovi postaju još sjajniji, dok će pored zelene boje dobiti i neke crvenkaste nijanse. Takođe, bolje je staviti biljku u veću saksiju, tako će imati prostora da napreduje i raste.

foto:Pinterest

Pročitajte još

Pročitaj još