Moćna „svemirska“ kolekcija za dom: IKEA x NASA

Šta očekivati od ove futurističke i zanimljive saradnje

Ikea je sklopila saradnju sa NASA stanicom "Mars Desert", kako bi kreirala RUMTID kolekciju čije se zvanično predstavljanje očekuje 2020. godine.

Popularna fabrika nameštaja Ikea, nastavlja sa visoko-profilnim saradnjama, a sledeća na listi je bila NASA. Kao što smo već rekli, saradnja je sklopljena sa njihovom stanicom "Mars Desert" koja simulira život na Marsu, radi kreiranja kolekcije RUMTID koja će rešavati probleme četiri elementa u malim urbanim prostorima – vreme, prostor, vodu i vazduh.

Kolekcija, čiji je deo predstavljen na „Demokratskim danima dizajna“, uključuje redizajnirani prečišćavač vazduha, terarijum-kapsule, osvetljenje, modularni sistem nameštaja. Predmeti su kreirani od novog laganog materijala napravljenog od recikliranog drveta i otpada.

„Želimo da naučimo iz najgorih ekstremnih scenarija i povežemo ih sa Zemljom, foksuirajući se na urbanizaciju i mali prostor za život“, rekao je Siri Skillgate, jedan od pet dizajnera uključenih u kreiranje RUMTID linije. U galeriji iznad pogledajte kako izgleda deo kolekcije koji će nam biti uskoro dostupan.

V.R.

foto: IKEA

Pročitajte još

Pročitaj još