Virgil Aboh predstavio IKEA kolekciju

Poznati dizajner je otkrio svoju dugo očekivanu kolekciju za brend Ikea koja se sastoji iz 15 predmeta koji unose visoku modu u svet enterijera, po pristupačnijoj ceni.

Dizajnirajući sa stilom mladih na umu, dizajner brenda Off-White i Louis Vuitton je kombinovao luksuzne umetničke reference sa njegovim street style korenima. Virgil je uneo njegov prepoznatljiv osećaj za humor u svakodnevne predmete, od tepiha koji su kreirani tako da podsećaju na velike račune iz Ikee, do kesa sa “sculpture” tekstom.

“Želeo sam da svaki predmet unosi ljudima osećaj ponosa i želeo sam da odličan dizajn bude najveći razlog zbog koga je neki predmet kupljen”, rekao je dizajner. “Suština je u uzdizanju “anonimnih”, svakodnevnih ikona koje koristimo svaki dan bez prevelike pažnje. Ova saradnja je rigoroznija od svih dizajna na kojima sam do sada radio. Postoji samo nekoliko trenutaka u karijeri dizajna u kojima dobijate priliku da radite sa apsolutno najboljima u klasi, a moj koncept dizajna se rezonuje sa demokratskim principima dizajna brenda Ikea, zajedno sa idejom da odličan dizajn treba da bude pristupačan mnogim ljudima.”

Ova kolekcija će definitvno biti veliki hit!

V.R.

foto: Ikea

Pročitajte još

Pročitaj još