Pogledajte kako izgleda najskuplja svadbena torta na svetu

Najskuplja torta na svetu je predstavljena na sajmu venčanja u Dubaiju, a napravila ju je Debbie Wingham, koja je inače poznata kao najskuplji dizajner na svetu zbog svojih skupih radova.

Torta, čija je cena neverovatnih milion dolara, u obliku je mlade u pravoj veličini – visoka je 182cm i teška 120kg. Iako je teža od prototipa, napravljena je tako da bi svi prisutni mogli da je probaju. Za nju je utrošeno 1000 jaja i 20kg čokolade, kao i preko 50kg konditorskih proizvoda radi kreiranja fine “čipke”. Svaki detalj u obliku cvetova i bisera je ručno pravljen, što ovu tortu čini još posebnijom. Ukupno je napravljeno oko 5 hiljada cvetova, a za ukrašavanje “mlade” je bilo potrebno oko 10 dana. Pored jestive dekoracije, upotrebljena je i prava – biseri i trokaratni dijamanti čija je cena 200 miliona dolara po svakom. Dijamanti su se nalazili na glavi.

Debbie Wingham ne pravi samo torte, već ima i svoju modnu liniju. Postala je popularna nakon što je napravila jedinstvene cipele od 15 miliona dolara, a takođe je ušla u Ginisovu knjigu rekorda za napravljenu najskuplju crnu haljinu od dijamanata čija cena je iznosila 50 miliona dolara.

foto: brightside, Instagram/@debbie_wingham

V.R.

Pročitajte još

Pročitaj još