Restoran TRI: novo mesto na gastronmskoj mapi

Restoran TRI su otvorili Maja Josifović, Jelena Borak i Nikola Tomašević, ljudi kojima je kulinarstvo pre ljubav nego zanimanje. Sve što prave je isključivo od svežih namirnica, meni je sezonski, a kolači nesvakidašnji.

Ako prolazite ulicom Kralja Milutina, zaustavite se kod broja 4, gde se nalazi ovaj restoran. Radi svakim danom, osim nedeljom, od 12pm-12am. Telefon za rezervacije je 0631320803.

Više informacija potražite na njihovoj fejsbuk stranici, a do tada pokušajte da napravite poslasticu baš po njihovom receptu, pa trk do TRI da uporedite čiji je kolač bolji!

Semifredo od maline i pečenog badema

Potrebno je:

100gr pečenog badema

500ml slatke pavlake

Pakovanje zamrznutih malina ili 300gr svežih

130gr sećera

3 cela jajeta i 2 žumanca

Vanillin šećer

Priprema:

Umutiti slatku pavlaku.

Na pari ukuvati jaja, zumanca, sećer i vanillin sećer.

Kada se malo smesa prohladi sjediniti sa umućenom pavlakom. Dodati maline i nanovo umutiti.

Dodati sitno naseckan badem i sjediniti.

Sipati u kalup za tortu 23cm, prethodno namazan puterom i obložen samoprianjajućom folijom.

Prekriti folijom i staviti u zamrzivač da se stegne.

Po sečenju i serviranju sačekati 15 minuta da se semifredo malo “opusti”.

U prodaji od 21. avgusta u robnoj kući Selfridges u Londonu.

Dunja Jovanović  

Dunja Jovanović

WEB UREDNICA

Pročitajte još

Pročitaj još