Slatko zadovoljstvo od kokosa
Predstavljamo vam recept za pravljenje ukusnog portorikanskog tradicionalnog deserta. Priprema je vrlo jednostavna, a njegov ukus će vas sigurno oduševiti. Tekturom podseća na čuveni kolač trileće, ali je još boljeg ukusa! Obradujte svoje najmilije ovim fenomenalnim mlečnim kolačem od kokosa.
Sastojci:
- 225g kokosovog šećera
- 6 svežih jaja
- 400ml slatkog kondezovanog mleka
- 400ml kondezovanog mleka – nezaslađenog
- 425ml kokosovog mleka
- 350ml punomasnog mleka
- 1 mala kašika ekstrakta vanile
* Za dekoraciju:
- kokosovo brašno
- listovi ananasa
- trešnje ili višnje
Priprema:
Zagrejte rernu na 180º C, a u međuvremenu u tiganj sipajte šećer (ne morate ga podmazivati) i sačekajte da se otopi na blagoj temperaturi – bez mešanja varjačom ili kašikom. Kada se šećer istopi, stavite jednaku količinu u pripremljene modle.
U velikoj činiji mutite jaja dok ne dobijete glatku i pešnušavu smesu, zatim dodajte kondezovano zaslađeno i nezaslađeno mleko, kokosovo mleko, punomasno mleko i ekstrakt vanile. Mešajte dok se svi sastojci ne sjedine (oko 2 minuta). Dobijenu smesu sipajte preko otopljenog šećera u kalupe.
Modle stavite na pleh, u koji ćete sipati oko 2 i po centimetara vode. Stavite ih u rernu i pecite između 50-60 minuta. Proveravajte uz pomoć čačkalice. Izvadite modle iz rerne i pleha i stavite ih u frižider na minimum 4 sata (najbolje je da sačekate 12).
Da vam se ne bi raspale tokom vađenja, nožem odvojite ivice kolača od modle, a zatim ga prevrnite na tanjir u kome ćete ga servirati. Dekorišite kolače sa kokosom, višnjama i listovima ananasa.
Prijatno!
Foto: pinterest
V.R.
Pročitaj još
Pročitajte još
Donosimo vam najbolje od modnih, beauty, lifestyle trendova. Sofisticiran, odvažan i elegantan - That’s so BAZAAR!