Kako se svađate? Svaki znak zodijaka ima svoju ličnu taktiku

Nije loše saznati kakav je ko, kad dođe do borbe, kažu astrolozi.

Bilo da se radi o ličnom, profesionalnom ili romantičnom životu, svađe će se dogoditi. Čak i u najsrećnijim odnosima sa ljudima, nesuglasice su normalne. Međutim, način na koji se pristupa sukobu razlikuje se od čoveka do čoveka, ponekada čak drastično. Neki ljudi više vole da se direktno suoče sa problemima, dok drugi koriste diplomatski pristup.

Razumevanje kako postupati sa drugima je veština koja se uči, kao i to, kako dovesti do rešenja konflikta. U tome može pomoći poznavanje i svog i tuđeg astrološkog znaka. Čitajte dalje da biste saznali kako se borite na osnovu vašeg horoskopskog znaka.

Ovan

Ovnovi vole takmičenja i učiniće skoro sve da budu na vrhu. Ako ste Ovan, malo je verovatno da ćete odustati od svađe kada ste ljuti ili uznemireni. Pod upravom Marsa, planete akcije i agresije, ne plašite se da kažete šta vam je na umu. Čak i kada znate da grešite, teško vas je ubediti da vidite stvari iz druge perspektive kada se jednom zagrejete. Ali, dok nesuglasice mogu postati intenzivne, jednako brzo ćete oprostiti i zaboraviti kada se stvari ohlade.

Bik

Tokom svađe možda ne delujete previše agresivno ili smelo, ali vaša dosledna i praktična priroda vas čini neverovatno ubedljivim. Bik je poznat po tome što je jedan od najtvrdoglavijih u zodijaku. Kada se posvađate, zakopate se petama u zemlju i držite se činjenica situacije. Niste toliko zainteresovani za pronalaženje rešenja koliko ste zainteresovani da isterate stvari na svoj način. A pošto znate kako da usporite i promislite, gotovo je nemoguće pobediti vas u borbi.

Blizanci

Blizanci su ljubavnici, a ne borci. Veća je verovatnoća da ćete započeti prijateljsku raspravu nego da eskalirate u svađu. Međutim, kada stvari dođu do tačke bez povratka, Blizanci će brzo saseći svog neprijatelja oštrim rečima i duhovitošću. Pod vladavinom Merkura,  ​​planete komunikacije, ne plašite se da "prozovete" ljude. Ljudima je teško da znaju šta mogu da očekuju od vas dok se svađaju. Vaša promenljiva ličnost olakšava vam da brzo razmišljate u hodu tokom rasprave. Ipak, ako postoji jedna stvar koja je sigurna, to je da ne ostajete dugo ljuti. Ljutnja nije vaša osobina.

Rak

Slatki i osetljivi, Rakovi su poznati po tome što su hranitelji zodijaka. Skloni ste da izbegavate sukob ako možete i nije u vašoj prirodi da birate nepotrebne argumente. Međutim, kao znak kojim vlada Mesec, a to je svetilo koje vlada vašim emocijama, Rakovi mogu biti nemilosrdni tokom svađa. Skloni ste da koristite svoje emocije da biste pokolebali druge ili manipulisali ljudima da biste dobili ono što želite, čak i ako vaš pristup može biti brižan i pun poštovanja. Iako možda nećete izgovoriti svoj bes naglas, to ne znači da nemate agresivnu stranu, ako vas previše guraju.

Lav

Poznati ste po svojoj dinamičnoj i vatrenoj ličnosti. Nosite svoje srce u rukavu i nemate problema da podelite ono što vam je na umu. Kao vatreni znak, Lav nema problema sa rešavanjem sukoba. Znate gde se nalazite u većini pitanja i nećete gubiti vreme da se dokazujete drugima. Međutim, vaša nefleksibilna priroda ponekad vas može frustrirati u svađi. Ako se svađa sa Lavom zahukta, stvari će postati glasne i strastvene. Skloni ste da budete dramatični i teatralni u svom izrazu, ali brzo se izvinite ako shvatite da niste u pravu.

Devica

Device, vi ste perfekcionisti koji žele da sve poboljšaju. Uglavnom izbegavate sukobe, osim ako nije iz logičkog ili ličnog razloga. Device ne vole da budu zle ili da započnu veliku svađu, pa ste skloni da budete veoma pasivno-agresivni. I dok se nikada ne stidite intelektualne debate, mrzite kada rasprave postanu napete ili glasne. Kada dođe do neslaganja, volite da ostanete mirni i da se držite detalja. Sve u svemu, prilično ste opušteni i niste ljubitelj otvorenog sukoba, tako da ne gubite hladnokrvnost često. Za zemljani znak kao što ste vi, sukob je prilika da se pronađu objašnjenja i brzo rešenje problema.

Vaga

Retko je ući u žestoku raspravu sa Vagom. Kooperativni i pošteni, nemate interesa da ulazite u žestoke nesuglasice. Ali ako Vaga bude svedok nečega nepravednog ili nepravednog, vi ćete uskočiti da igrate sudiju. Vaša harmonična priroda znači da imate tendenciju da dajete prednost dobru grupe u odnosu na svoje želje ili emocije. Vama vlada Venera – planeta ljubavi i harmonije – tako da je vaš prvi instinkt da pronađete rešenje za svađu. Više volite da nađete rešenje koje odgovara svima i da raspršite napetu situaciju pre nego što stvari krenu u spiralu.

Škorpija

Kada su u pitanju nesuglasice, Škorpije su asertivne, hrabre i mogu biti najstrašniji protivnici. Pod vladavinom Marsa Škorpije su odlučne i povremeno neumoljive u potrazi za istinom. Škorpija razume osnovnu društvenu dinamiku i tajne u bilo kojoj grupi bolje od većine, što ide u vašu korist. Nećete bežati od svađe, međutim, mnogo ste lukaviji i pažljiviji u svojim interakcijama. Dok Škorpija ne traži borbe, vi birate svoje bitke mudro. Više volite da prvo posmatrate druge pre nego što uđete pravo u sukob.

Strelac

Strelac je zaista pametan i bezbrižan, tako da ne volite da trošite vreme na svađu oko gluposti. Strelac je znak mudrosti, i zato vi mrzite da pogrešite. To znači da nećete zaista započeti svađu dok niste sigurni da ste u pravu. Međutim, nećete se suzdržati ako druga osoba počne da baca jeftine provokacije. A kada stvari počnu, teško vam je da stanete dok poslednja reč ne bude vaša, tako da svađa sa vama može da traje satima. Neće biti vikanja, umesto toga se oslanjate na činjenice, logiku i malo harizme da biste preneli svoju poentu.

Jarac

Jarčevi su orijentisani ka cilju i fokusiraju se na širu sliku. Cenite pravila i veoma ste odgovorni u donošenju odluka. To vas čini veoma objektivnim u svom pristupu svemu, uključujući i konflikt. Ono što je teško u svađi sa Jarcem je to što možete biti malo bezosećajni. Skloni ste da teško prihvatate tuđe poglede na stvari i često se ponašate  odbojno. Jarac može postati toliko fokusiran na pronalaženje rešenja da zaboravi na svoja osećanja. Iako možete biti zaista tvrdoglavi, najčešće samo želite ono što je najbolje za sve.

Vodolija

Vodolije, vi ste skloni tome da budete duboki mislioci, pa ćete raspravi pristupiti logično i sa ciljem pronalaženja rešenja. Zainteresovani ste za poglede drugih i otvoreni ste da čujete suprotna mišljenja sa svih strana. Skloni ste da izbegavate emocionalno izražavanje tokom sukoba, i umesto toga prelazite u režim popravljanja, odnosno na to kako ćete moći da rešite bilo koji konflikt koji treba da se reši. Tokom svađe možete ispasti ravnodušni ili povučeni. Ali ovo je zapravo samo odbrambeni mehanizam protiv vaših misli i osećanja koje se kreću u trku.

Ribe

Ribe su veoma osetljive i saosećajne osobe. Ulažete mnogo truda u svoje odnose i mrzite konfrontaciju bilo koje vrste. Kao vodeni znak, vi ste prizemni i dajete sve od sebe da se prema drugima odnosite ljubazno i pažljivo kako biste izbegli dramu. Ribe lako opraštaju i iskreno vole. Biće potrebno mnogo pritisaka na vaše dugmiće pre no što puknete. Dakle, kada uđete u raspravu, prvo vodite svojim emocijama. A kada emocije preplave, Ribama može biti teško da shvate odakle druga osoba dolazi.

Tekst: Milica Đorđević

Fotografija: Pexels

 

Pročitajte još

Pročitaj još