Boje putovanja prema Pantone Institutu

Odabrane boje su inspirisane fotografijama sa putovanja koje su mnogi postavljali na društvene mreže.

Pantone Colors of Travel (“boje putovanja”) su trendi boje koje dominiraju na inspirativnim fotografijama sa putovanja koje su postavljali trendseteri i influenseri sa svojih putovanja. U saradnji sa “Visit Carlsbud” i “HireInfluence”, studija je pokazala da su ove najpopularnije boje putovanja: “Island Paradise”, “Salmon”, “Eden” i “Brandied Melon”.

“Od okeana i voda laguna, do zelenih brda i preleiph zalazaka sunca, istaknute boje ilustruju lepotu obala, casual elegancju i opušteni glamur sa porodičnom zabavom”, rekla je potpredsednica Pantone instituta, Laurie Pressman. “Island Paradise” je čista nijansa vode koja simboliše beg u raj koji se nalazi među obalama i peščanim plažama. “Eden” je šumsko zelena nijansa koja ističe osećaj blagostanja, “Salmon” je boja inspirisana koralima koja reprezentuje veličanstvene nijanse večernjeg neba, dok je “Brandied Melon” zemljana nijansa koja predstavlja cveće u netaknutoj prirodi koje donosi unutrašnji mir.

Cilj studije je otkrivanje boja koje se najviše sviđaju milenijalcima koji sve više putuju na egzotična i neobična mesta radi postavljanja neverovatnih slika na Instagram. Pogledajte fotografije koje su inspirisale ovo istraživanje!

V.R.

Pročitajte još

Pročitaj još