“Gemini Family”: lanac italijanskih restorana u Parizu koje treba da posetite

Mladi pariski par, Julien i Julia, pre pet godina su otvorili njihov prvi italijanski restoran u poznatom sedmom arondismanu u Parizu, blizu “Le Bon Marché-a”.

Nakon što su oboje radili u većem broju različitih restorana, odlučili su da otvore jedan zajednički – tipično pariski za ljude iz kvarta, tzv. "le restaurant de quartier". Koncept restorana je vrlo jednostavan: jednostavna dekoracija (miks modernog i vintage stila), sveža hrana (svi proizvodi dolaze iz Italije), dobre porcije i pristupačne cene. Ideja nije bila otvoriti još jedan “fancy” restoran, već familijarno mesto gde bi se ljudi dobro osećali i u koji bi se vraćali svakodnevno na ručak ili večeru.  

Prvi “Gemini” restoran je bio toliko uspešan da su nakon pola godine otvorili odmah i drugi. Danas Julien i Julia imaju ukupno 5 restorana, što predstavlja pravu “uspešnu priču”: 5 restorana u 5 godina i planiraju uskoro otvoriti još dva. Gemini restorani su definitivno dobro mesto u Parizu, naročito ako volite pizze i paste bez glutena.

Na njihovoj zvaničnoj stranici (http://www.restaurantgemini.fr/) možete saznati više informacija poput sadržaja menija, ali i tačnu lokaciju svakog restorana. Ako budete išli, ili se već sad nalazite u Parizu. obavezno posetite makar jedan od ovih restorana – nećete se pokajati!

M.H.

foto: Paco Biagetti & Isabelle Kanako Nagatsuka

Pročitajte još

Pročitaj još