Hoteli, bazeni i restorani ponovo su otvoreni u Grčkoj

Turistička sezona počela je danas u zemlji: otvoreni su hoteli koji rade tokom cele godine, dok je otvaranje sezonskih hotela zakazano za 15. jun.

Od prvog dana juna, u Grčkoj konačno možete da plivate u bazenima, posećujete letnje bioskope i salone za masažu. Tereni za golf takođe su nastavili sa radom. Restriktivne mere u vezi sa širenjem koronavirusa na snazi su na ovoj destinaciji od početka marta, a sada se gotovo u potpunosti ukidaju. Od ovog dana su dozvoljena čak i venčanja i drugi zabavni događaji, kao i nedeljne pijace i sajmovi. Tokom 83 dana vrtići su bili zatvoreni, a sada je ta zabrana ukinuta. Od ponedeljka, deca su krenula u školu: školska godina će trajati do 26. juna.

Grčko ministarstvo turizma odobrilo je spisak zemalja sa kojima će avio prevoz biti obnovljen od 15. juna. Tu su obuhvaćene Albanija, Australija, Austrija, Severna Makedonija, Bugarska, Nemačka, Danska, Švajcarska, Estonija, Japan, Izrael, Kina, Hrvatska, Kipar, Letonija, Litvanija, Malta, Crna Gora, Novi Zeland, Norveška, Južna Koreja, Mađarska, Rumunija, Srbija, Slovačka, Slovenija, Češka, Finska.

Prema preliminarnom planu, zemlja će od 1. jula biti otvorena za sve zemlje, osim za one u kojima je situacija u vezi sa koronavirusom i dalje napeta.

Testiranje na koronavirus neće biti potrebno.

foto:Bazaar.ru

 

Pročitajte još

Pročitaj još