Muzej savršen za sve sladokusce

Ako je vaš omiljeni deo obroka njegov kraj, odnosno desert, onda imamo za vas lepe vesti. Na Filipinima se otvorio prvi muzej poslastica koji će svakome oduzeti dah, bilo da voli ili ne voli slatkiše.

Muzej se sastoji iz osam prostorija koje su ispunjene raznoraznim poslasticama. Od sladoleda do gumenih meda, šećerne vune, mančmelou kolačića, žvaka i krofni, sve možete pronaći u ovom modernom i vrlo zanimljivom zdanju.

U muzej se ulazi kroz sreinu krofne, a zatim se spušta niz pink tobogan koji vodi do “slatkih snova”. Možete birati između “Naughty” i “Nice” puteva koji vode ili do “Candy Cane Groves” ili “Cotton Candy Pincking” čarobnu šumu. I da, u svakoj ćete moći da isprobate po jedan desert. Ovaj neverovatan doživljaj uključuje i gumenu trambolinu, slatku dugu, vrata od kolačića od belog sleza i mnogobrojne činjenice o vašim omiljenim slatkišima. Muzej poslastica su osmislili Tasha Reyes, Katrina Lacap i Joseph Moore koji su hteli sa svima da podele njihovu ljubav prema putovanjima i hrani, a ako i vi želite da posetite ovo mesto, možete rezervisati kartu po ceni od oko 11 eura koja uključuje dva sata posete i čak šest različitih poslastica.

foto: Instagram/@dessertmuseum

V.R.

Pročitajte još

Pročitaj još