Kada žene doživljavaju orgazam?

Jedna epidemija se pojavila u svetu: žene ne doživljavaju orgazme! Priznajemo, uslovi su se promenilo, od, recimo, kamenog doba, ali stanje je i dalje slično – muškarci imaju orgazme jake kao sunce ovog leta, dok se žene vrte u začaranom krugu u potrazi za istim.

Da li vam je poznat scenario: Čitate članak u kom žena deli savete za orgazam, a vi pomislite: „Probala sam sve ove cake i nisam osetila ništa, šta nije u redu samnom?

Ono što žene moraju da shvate je – ni jedno pravilo nije primenjljivo na baš sve sutuacije i sve osobe. Svaka žena je priča za sebe. Imamo toliki kapacitet za seksualno zadovoljstvo, a nekako ne uspevamo da otključamo taj orgazmični potencijal. Šta je problem?

Evo pet stvari koje morate da znate ako želite da postignete veliki O:

1) Tvoj orgazam – tvoja odgovornost!
Žene se često oslanjaju na partera i prepuste njemu da vode igu, a trebalo bi da bude potpuno drugačije! Morate da znate šta vama odgovara, da ga navedete gde da vas pipne, ili da to uradite same. Upoznajte svoje telo i uzmite konce u svoje ruke!

2) Vežbom do savršenstva.
Imate drugaricu kojoj je dovoljno da je neko pogleda i ona doživi orgazam? Ok, možda, ali ona je izuzeatk, a ne pravilo. Postati master svog sopstvenog seksualnog predmeta zahteva puno vremena i vežbe. Dakle, odvojite vreme, napravite atmosferu, ugasite telefon i bacite se na posao! Stanica br. 1 – klitoris! Testorajte različite dodire i pritisak prstima i vidite na šta najbolje ragujete, kada to savladate probate da uključite i igračke.

3) Stanje uma.
Da, logistika je bitna za orgazam, ali vaše raspoloženje igra ključnu ulogu u ovoj priči. Ako tokom seksa razmišljate o poslu, o dnevnim situaijama i hrani – daleko ste od O- zone! Trik je da uđete u stanje erotike mnogo pre nego što zakoračite u spavaću sobu. Meditirajte, vežbajte, napunite kadu toplom vodom uz malo mirisnih ulja i opustite se. Kada se potpuno ubacite u zonu, znate šta je sledeće na spisku!

4) Put je dug i sladak.
Ako smo stavili akcenat na stanje uma, ne znači da treba da zapostavite sve ostalo. Znate onu izreku – voda u koju stalno gledaš sporije proključa? E pa i sa orgazmom je slična stvar. Žene se toliko fokusiraju na dostizanje tog čuvenog velikog O, da zaborave da uživaju na putu do tamo. Zabavite se, drage, uživajte od početka i DO KRAJA.

5) Toliko je puteva do orgazma.
Možda isprva deluje da smo u lošijoj poziciji u odnosu na muškarce kada pričamo o orgazmima, ali istina je da su ženska tela stvorena za zadovoljstvo. Jer, ako nismo napravljene da bismo doživele nezaboravne orgazme, zašto onda postoji tri načina da ih doživimo?
Koja tri načina, pitate?

Klitorlani: Sa preko 8000 nervnih završetaka u tako malom organu, nije ni čudo da je najdostižniji orgazam upravo preko klitorisa. Na žalost, većina seks poza se koncentriše na internu simulaciju, a on ostaje zapostavljen. Počnite tako što ćete srednjim prstom pipnuti klitoris i kružnim pokretima ga maziti ili JOŠ BOLJE pitati partnera da vam pomogne.

G Tačka: Sveti Gral ženskog seksualnog zadovoljstva, neki čak i sumnjaju d ali ona postoji! Ipak, žene koje su doživele ovuvrstu orgazma kažu da je vredan svake potrage.  Ova tačka je locirana na oko 2 inča unutar vagine i lakše je locirati kada ste uzbuđene. Veličina varira od žene do žene, ali kod svake ima griblju teksturu i ispupčena je. Da biste je nadražili, stavite dva prsta i masirajte.

Mešani: Žene su multitaskeri čak i kada su orgazmi u pitanju. Ovaj orgazam se dešava kada simultano nadražite G tačku i klitoris. Eksperti kažu da je ovo najjači orgazam koji žena može da doživi.

Pročitajte još

Pročitaj još