Bunny - prvi srpski modni film!

Dekadencija je reč koja najbolje opisuje kratkometražni modni film, premijerno prikazan pred reviju Ane Ljubinković. Anina najnovija kolekcija, Cloudwalker je između ostalog poslužila i kao inspiracija za ovo ostvarenje.

Bunny počinje scenama lova na trofejne jelene, i ove scene prožimaju ceo film. Kamera nas zatim uvodi u svet koji je stao u nekom prošlom vremenu - tri sredovečne žene, okružene relikvijama prošlosti pokušavaju da zaborave da ih je vreme pregazilo. Potom se pojavljuju tri neobične mlade žene, ne znamo ko su niti odakle dolaze, ali došle su po svoju odeću. Staromodne goblene pretvaraju u futurističke haljine i potom počinje dekadencija - šljokice, konfete, šampanjac, baloni i zlatna torta koju jedu rukama dok plešu uz muziku. Dva naizgled nespojiva sveta našla su zajednički jezik - onaj zaostao u vremenu, i drugi, koji kao da dolazi iz budućnosti. Neočekivan, estetski savršen spoj.

Film na savršen način prikazuje i oživljava Aninu futurističku kolekciju inspirisanu goblenima!

Iza prvog srpskog fashion filma stoje Maja Uzelac, koju znamo kao autorku kultne emisije „Kulturni nokaut“, a kasnije i kao DJ-a, i Miroslav Ničić, nagrađivani umetnik i povratnik iz dijaspore. Ovaj kratki film je demo proizvod Lava pop studija koji su zajedno osnovali. Bunny je od ideje, preko scenarija, režije, kamere, pa do montaže, njihovo delo. U planu za naredni period imaju još nekoliko manjih produkcija kojima planiraju da osvoje nove teritorije.

 
 
Aleksandra Skorupan

WEB NOVINAR

 
 
 
 

Pročitajte još

Pročitaj još