Demna Gvasalia napušta Vetements

Poznati dizajner Demna Gvasalia prema najnovijim saznanjima napušta modni brend koji je osnovao zajedno sa sovjim bratom 2014. godine. Guram Gvasalia će nastaviti i dalje da bude CEO kuće, sa ciljem da “pogura granice još više”.

“Vetements je oduvek bio poput skupa kreativnih umova”m rekao je Guram Gvasalia. “Nastavićemo da guramo granice još dalje, poštujući kodove i autentične vrednosti brenda, ali i podržavati iskrenu kreativnost i generalno talenat. Ono što je Demna ostvario u prethodnih nekoliko godina predstavlja ključni deo Vetements priče. Veoma smo zahvalni što je Demna uticao na veliki momenat ove modne kuće.”

Brend je imao veliki uticaj na modu još od svoje debitantske revije za jesen/zima 2015 sezonu, menjajući definiciju i izgled luksuza. Vetements je kreirao jedinstvenu uniformu spajajući street odeću i alternativni stil. Pre dve godine je odlučeno da više neće predstavljati kolekcije na klasičnim revijama već u showroom-u u Parizu. “Osnovao sa Vetements jer mi dosadila moda i uprkos svim okolnostima moda se zaista promenila otkako je kuća počela da predstavlja svoje kreacije, ali je otvorila vrata za mnoge”, otkrio je Demna. “Zato osećam da sam postigao i završio moju misiju kao konceptualiste i inovatora u ovom brendu i smatram da je dovoljno sazreo i izrastao u kompaniju koja može sama da razvija svoje nasleđe u novom poglavlju.”

Demna Gvasalia će i dalje nastaviti da kreira za modnu kuću Balenciaga, a ko će ga zameniti ovde – ostaje još da saznamo!

V.R.

Pročitajte još

Pročitaj još