Giorgio Armani dobija nagradu za nesvakidašnje dostignuće

Na ovogodišnjoj dodeli modnih nagrada, čuveni dizajner će biti počastvovan nagradom od velikog značaja.

Legendardnom dizajneru će biti odato priznanje za “njegov izvanredan doprinos modnoj industriji, kreativost i viziju bezvremenog stila, kao i brigu o detaljima koji su pružili mnogima inspiraciju u modnoj industriji”, napisalli su u izjavi za medije predstavnici britanskog modnog veća.

Kao kreativni direktor Emporio i Giorgio Armani brendova, ali i predsednik i CEO kompanije Armani Group kompanije, dizajner i biznismen je direktno povezan sa svim strateškim odlukama kompanije vezanih za stil i dizajn. Pored toga nadgleda i prati proces razvijanja njegovog brenda od rtw linije do luksuznog modnog carstva koje traje 40 godina i nema nameru da stane.

“Uzbuđeni smo što će počastvovati Giorgiju Armaniju ovu nagradu”, rekla je predsednica BFC-a Caroline Rush. “Sa više od 4 decenije rada, doprinos gospodina Armanija je zaista neverovatno. Prepoznatljiv po bezvremenoj viziji stila i mogućnosti brenda da ostane relevantan, vodio je putem kojem su krenuli i drugi brendovi. Jedva čekamo da proslavimo ovo dostignuće sa njim u decembru.”

Ovu nagradu sa dizajnerom dele i Miuccia Prada, Ralph Lauren, Karl Lagerfeld i Manolo Blahnik. Čestitamo!

V.R.

foto: harpersbazaar.com

Pročitajte još

Pročitaj još