Najlepši citati legendarnog Azzedina Alaïe

O životu, smehu i značenju perfekcije.

Poznat i kao “King of Cling”, Azzedine Alaïa je napravio put u karijeri i proslavio svoje ime dizajnirajući posebnu formu uskih haljina za najveće zvezde osamdesetih i devedesetih. Rođen u glavnom gradu Tunisa, koji nosi isto ime, dizajnerovo interesovanje za umetnost i dizajn je počelo vrlo rano. Preselio se u Pariz 1957. godine kako bi radio sa najvećim imenima modne industrije tog vremena, među kojima su bili i Guy Laroche, Christian Dior i Thierry Mugler.

Tokom sedamdesetih, Alaïa je otvorio svoj prvi atelje u njegovom apartmanu, a 1980. je debitovao prvom rtw kolekcijom. Bio je individualista i introvertan tip osobe, zbog čega je voleo da na dizajnima radi isključivo sam i to preko noći, a pored toga nije vole da prati internacionalni kalendar za Nedelje mode, pa je kolekcije lansirao kada je sam to želeo.

Do svoje smrti 2017. godine je vodio vrlo privatan život, ali je jedino otkrivao svoja velika prijateljstva sa drugim velikim imenima iz sveta mode. Danas se osvrćemo na njegove najlepše izgovorene reči koje se tiču života, perfekcije i smeha koji mu je bio jako bitan.

V.R.

foto: crfashionbook.com

Pročitajte još

Pročitaj još