Nove promene u svetu mode: Haider Ackermann napustio modnu kuću Berluti

Dizajner Haider Ackermann je nakon tri sezone napustio mesto kreativnog direktora brenda Berluti.

Prateći korake Kima Jonesa (Louis Vuitton) i Krisa Van Asschea (Dior Homme), još jedan dizajner je napustio mesto kreativnog direktora. Ovo je treća promena u muškoj modi u poslednjih dva meseca, a kako se spekuliše, Haiderovo mesto će preuzeti Kris Van Assche.

“Neizmerno sam ponosan što sam svoju kreativnost mogao da upotrebim u radu za ovu modnu kuću, zajedno sa vrlo strastvenim timom. Zahvaljujem im se na njihovoj posvećenosti”, rekao je dizajner Haider Ackermann. Za njega je CEO Berluti modne kuće takođe imao samo reči hvale: “Haider je bio u srži evolucije Berluti kolekcija i predstavljanja u poslednjih nekoliko sezona. Želim da mu se zahvalim za sve što je postigao od njegovog dolaska. Njegov osećaj za materijale, boje i njegove predivne revije će zauvek ostati zapamćene sa istorijom modne kuće.”

Iako je predstavio samo jednu mušku kolekciju pod svojim istoimenim brendom 2013. godine, Ackermann je relativno nov u ovoj vrsti mode. Međutim, tokom vremena provedenog u kući Berluti, uspeo je da unese suptilnu ženstvenost u čuvene dizajne brenda, koje su zavolele mnoge holivudske zvezde poput Timothéea Chalameta i Mahershala Alija.

Pročitajte još

Pročitaj još