Preminula Gloria Vanderbilt

Modna ikona, umetnica, slikarka, spisateljica i pionir u dizajniranju farmerki, preminula je u 95. godini života.

Gloria je preminula nakon borbe sa rakom stomaka. Kako je njena porodica izjavila, otišla je u miru u svom domu, okružena porodicom. Umetnica se udavala nekoliko puta i ima četvoro dece, među kojima je najpoznatiji Anderson Cooper, američki novinar i TV lice.

“Gloria Vanderbilt je bila neverovatna žena koja je volela život i živela ga po sopstvenim pravilima”, napisao je Anderson. “Bila je slikarka, spisateljica, dizajnerka, ali i izvanredna majka, supruga i prijatelj.”

Zauvek će biti zapamćena kao pionirka u dizajniranju farmerki i kao prva koja je ime brenda zašivala na zadnji deo komada – što se danas smatra klasičnim mestom za postavljanje etikete. Ona je odgovorna za donošenje 100 miliona dolara godišnje u samom vrhu njene karijere. Sama je pravila svoj novac, bez upotrebe i oslanjanja na njeno porodično bogatstvo (njen otac je bio najbogatiji tajkun u to vreme).

“Imala je 95 godina, ali da pitate bilo koga ko ju je znao, reći će vam da je bila najmađa osoba koju su ikada poznavali, moderna i kul”, dodao je njen sin.

V.R.

Pročitajte još

Pročitaj još