Stella McCartney nagrađena posebnom nagradom na Fashion Awards 2017 događaju

Modna dizajnerka Stella McCartney je prvi kreativni direktor koji je dobio nagradu “Specijalnu nagradu za inovaciju” na Modnoj dodeli nagrada. Britanskoj preduzetnici, poznatoj po istoimenoj modnoj kući, nagrada će biti uručena 4. decembra na ceremoniji u Londonu.  

“Neverovatno sam ponosna što sam dobila ovu nagradu”, rekla je dizajnerka za medije. “Nadam se da ću kao prvi dobitnik inspirisati druge modne kuće da prate moj primer i učine ovu nagradu prestižnom.”

“Stella je modni pionir. Ona je kreirala moderni vegetarijanski biznis koji ju je zauzvrat doveo do vodećeg mesta kada su u pitanju izvori održivosti i inovacije materijala”, rekla je Natalie Massenet, predsednica britanskog modnog saveta. “Ona je dokaz da spoj visoke i etničke mode mogu kreirati izvanredne rezultate, a njen inovativni pristup industriji je velika inspiracija za sve nas.”

Dizajnerka je karijeru započela kao kreativni direktor modne kuće Chloé pre nego što je osnovala svoj istoimeni brend koji danas sadrži mušku i žensku liniju odeće, liniju aksesoara, veša i kupaćih kostima i parfema. Takođe je jedna od prvih dizajnera visoke mode koja je zakoračila u “sportske saradnje”, kreirajući kolekciju sa adidasom. Njena privrženost rešavanju ekoloških problema znači da nikada nije koristila kožu, krzno i kožu životinja ili perje u svojim dizajnima. Ona koristi vegetarijansu kožu i održivu viskozu iz sertifikovanih šuma. Jedna od njenih najvećih inovacija je zablistala pre nekoliko meseci - saradnja sa “Bolt Threads-om” i korišćenje veštački napravljene svile.

Godišnje održavana u saradnji sa Swarovski kućom kristala, Modna dodela nagrada (Fashion Awards) prepoznaje kreativnost i inovaciju u modi, slaveći dizajnere koji su probili novo tržište u proteklih 12 meseci.

V.R.

Pročitajte još

Pročitaj još