Berlin u znaku brenda Max Mara

Cruise 2020

Predstavljena u Neues muzeju u glavnom gradu Nemačke, cruise revija je takođe obeležila i 30-godišnjicu od pada Berlinskog zida, ogromne barijere koja je nekada delila ovaj grad na dve celine, kako fizički, tako i ideološki.

“Ovo je spajanje stilova Marlene Dietrisch i Davida Bowia u Berlinu. Oni su bili poput jedne osobe, iako se nikada nisu upoznali. Plus, bio sam inspirisan samim muzejom zbog čega kolekcija ima sirovu, neo-primitivnu temu”, objasnio je kreativni direktor brenda, Ian Griffiths. To se jasno vidi u oštro skrojenim jaknama i pantalonama širokih nogavica krerianih od transparentnog materijala. Mogli smo da vidimo i prepoznatljive trench mantile sa kaišem, kao i dosta stajlinga kompletiranih sa nebrađenim šavovima koji su podsećali na tekstile iz kolekcije muzeja.

Između predstavljenih komada, najviše se istakao novi Max Mara “Berlin kaput” od bele vune i ramenima dekorisanim vezenim cvetnim desenom, što je direktno evociralo na čuveni Meissen porcelan, prepoznatljivi nemački dizajn. Takođe je bila uključena i blaga vojnička tema u vidu Eisenhower jakni i epuleta na ramenima, mantilima sa prugama i nekoliko dugačkih ogrtača od kašmira.

Ovo je prva ikada održana revija u Novom muzeju, čiji spoljni izgled i dalje čuva ostatke od rata.

V.R.

foto: Max Mara

Pročitajte još

Pročitaj još