Christian Siriano predstavio prolećnu kolekciju na NYFW-u

Inspirisan modernim pop umetnicima.

Za novu prolećnu kolekciju, dizajner je odlučio da se fokusira na rad Ashley Longshore koji je duboko ukorenjen u zabavu i osnaživanje žena. Umetnica je i lično učestvovala na reviji, zbog čega je dobila gromoglasan aplauz.

Revija je otvorena sjajnom asimetričnom haljinom koju je nosila muza dizajnera, Coco Rocha, a za kojom su sledili različiti elegantni stajlinzi koji su privukli dosta pažnje. Fokusirajući se na prelepe nijanse zelene i plave, fuksije i boje nevena, blagu raznolikost su unele haljine u crnoj boji i kombinezoni sa puf rukavima. Pored igranja sa volumenom na klasičnim siluetama, dizajner je uneo dubinu i pokretljivost uskim slip haljinama sa sjajnim resama, što je isto učinio i sa zvoncarama.

Drugi deo revije je defintivno inspirisan radom Jeffa Koonsa i njegovom nadrealnom umetnošću: note apsurdnosti su se mogle videti u dramatičnim printovima na blejzerima i haljinama i topovima napravljenim od metalik isečaka u obliku usana. Ceo događaj je zaokružen fantastičnom haljinom od tila u prelivajućim bojama na šlepu koja je namenjena za nošenje na crvenom tepihu.

V.R.

foto: vogue

Pročitajte još

Pročitaj još