Čista elegancija u Dolce & Gabbana jesenjoj kolekciji

Italijanski luksuzni brend je novu kolekciju predstavio na milanskoj nedelji mode, dokazujući da ih ni jedan loš trenutak ne može sprečiti da kreiraju prelepu i ekstravagantnu odeću.

Nazvana “Eleganza”, revija se fokusira na najprepoznatljivije siluete italijanske kuće i podeljena je na 11 delova i uključuje ukupno 127 različitih stajlinga. Pre nego što je sama revija počela, publika je mogla da vidi kratak video iz ateljea na kome dizajneri pokazuju kako je kreirana nova linija.

Prva grupa modela je predstavila luksuzno poznavanje šivenja kroz odela akcentovana uskim strukom i oštrim frakovima u crnoj i beloj paleti boja. Nakon njih je usledio apsolutni kontrast – pastelno obojene pidžame i večernje haljine kreirane od šifona i satena, finiširane čipokom ili marabu perjem. Zatim je kolekcija “uskočila” u prepoznatljive D&G printove poput motiva leoparda i višebojnog cvetnog desena koji će biti apsolutni hit. Sledeća paleta je bila paleta dragog kamenja – rubin crvene, smaragdno zelene i ljubičastog ametista, nakon kojih su usledili kaputi, jakne, haljine i suknje sa nadrealnim modnim grafičkim printom. Liniju se takođe sastoji i iz pet impresivnih bridal stajlinga.

Na kraju, kolekcija je finiširana sa tri glavna elementa kuće – sjajnim šljokicama i cirkonima, brokat materijalom i sicilijskom crnom bojom – “čuvenim elementom koji se nalazi u samom DNK kuće Dolce & Gabbana”.

Pročitajte još

Pročitaj još