Dior haute couture revija stigla u Šangaj

Prateći korake Rodin Muzeja u Parizu, u kome je održana Christian Dior couture revija prošlog januara, Minsheng Muzej umetnosti u Šangaju je ove godine bio 'domaćin' couture linije modne kuće za proleće/leto sezonu. Tako je Šangaj postao jedna od poslednjih destinacija pariske couture kuće.

Kreativna direktorka brenda, Maria Grazia Chiuri, otkrila je kompletnu kolekciju ispunjenu nadrealnim siluetama, u enterijeru koji je dekorisan tako da evocira na ogromnu šahovsku tablu. Kolekcija je inspirisana fanovima i sastoji se iz 12 neverovatnih crvenih i roze kreacija koje su svima oduzele dah. 

Deo kolekcije je inspirisan Kinom, zbog čega je nekoliko komada kreirano u crvenoj nijansi, “boji koju je Gospodin Dior mnogo voleo”. “Crvena se takođe može pronaći i u lakiranim predmetima, što automatski evocira na bezvremenu atmosferu imperijalne Kine”, objasnila je Maria Grazia Chiuri.

U videu ispod možete pogledati kako je izgledala revija, dok vas u galeriji očekuju fotografije predstavljenih komada. Uživajte!

V.R.

foto: fashionweekdaily, Dior

Pročitajte još

Pročitaj još