Behind-the-scenes sa 40. Belgrade Fashion Weeka: Kako je počela MATES radijacija

Još jedna kreativna misao našla je svoje mesto u priči brenda MATES. Kolekcija Radiance za proleće/leto 2017. prikazana je na jubilarnom 40. Belgrade Fashion Week-u. Nova uspešna revija upisana je u rezime mladih dizajnera. Ipak, kada sagledamo jedan ovakav događaj najpre se osvrćemo na ono što su svi posetioci videli – pistu. Zaboravljamo da se prava magija odvija iza kulisa, u haotičnom, a opet perfektno savladanom bekstejdžu.

Bekstejdž je mesto na kome dolazi do istinskih emocija, straha od reakcije publike, panike pri koordinisanju nad uvek užurbanim i mnogobrojnim timom, ali i do zagrljaja i iskrenih osmeha nakon uspešno održane revije.

Na ovom mestu isprobavali su se isijavajuće vreli MATES komadi udruženi sa aksesoarima pomerenog dizajna nastalim u saradnji MATES x Magdalena Klašnja. Upravo ovde je i futuristički make up upotpunio sliku.

Svedeni, pročišćeni krojevi i igra crnih i belih tonova i dezena, akcentovana, jarkom bojom i teksturom, naišla je na odobravanje prve upoznate, interne javnosti.

Tu gde je svila lepršala, šljokice i metalik komadi se savršeno presijavali, a koža bila pokrivena najrazličitijim teksturama, dogodila se uvertira onoga što će nešto kasnije, pod snažnim svetlom, biti prikazano široj publici i od nje izmamiti uzdahe divljenja. 

Foto. Dušan Milenković

Pročitajte još

Pročitaj još